2022 metų pajamų dar nedeklaravo apie 18 proc. privalančių tai padaryti

  • Teksto dydis:

Iki 2022 metų pajamų deklaravimo pabaigos – gegužės 2-osios – deklaracijas pateikė 1,43 mln. gyventojų – apie 90 tūkst. daugiau nei pernai.

Iš maždaug 760 tūkst. pajamų deklaracijas privalančių pateikti gyventojų laiku pareigą atliko apie 82 proc., skelbia Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Pasak jos, didžioji deklaravusiųjų dalis neprivalėjo deklaruoti pajamų, bet tai padarė norint susigrąžinti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permoką. 322 mln. eurų permoką deklaravo beveik 950 tūkst. gyventojų, o 347 tūkst. deklaravo mokėtiną GPM sumą – 345 mln. eurų.

„Šiuo metu, lyginant su ankstesniais metais, pajamų mokesčio permokos grąžintos jau rekordiškam gyventojų skaičiui – pernai tuo pat metu permokos buvo grąžintos 360 tūkst. gyventojų, o šiemet jas gavo jau net 613 tūkst. gyventojų“, – pranešime sakė VMI viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis.

Didžioji dalis gyventojų (283 tūkst.) deklaravo grąžintiną sumą už gyvybės draudimo įmokas – 46,8 mln. eurų, už studijas – 11 mln. eurų (beveik 36 tūkst.), už pensijų fondus – 5,2 mln. eurų (45,7 tūkst.).

79 proc. užsiimančiųjų individualia veikla (tiek su pažyma, tiek su verslo liudijimu) deklaracijas pateikė laiku, tačiau tai padaryti turėtų dar apie 60 tūkst. gyventojų.

Turto deklaracijas pateikė 85 proc. tai padaryti turėjusių asmenų, o dar apie 15 tūkst. gyventojų šią prievolę dar turi atlikti.

Prašymus dalį sumokėto GPM skirti paramai pateikė 484 tūkst. gyventojų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Norėčiau kad nedeklaruotų mažiausia 50-80% :D) Tada jie apsišiktų su tokia nepakenčiama savo biurokratija ir imtų galvot ką iš tikrųjų turi daryti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių