5G technologijas pasitelkiantiems startuoliams – 1 mln. eurų parama

  • Teksto dydis:

Startuoliams, kurie savo veikloje naudoja 5G ryšiu grįstas skaitmenines technologijas, numatoma skirti 1 mln. eurų paramą pagal „smėliadėžės“ (angl. „Sandbox“) programą, pranešė Susisiekimo ministerija.

Ministerija paskelbė kvietimą, pagal kurį ne ilgiau kaip penkerius metus veikiančios įmonės iki liepos 31 dienos gali teikti paraiškas paramai gauti. 

„Nuoširdžiai viliuosi, kad „Sandbox“ priemonė motyvuos ir taps impulsu mūsų startuoliams įgyvendinti drąsiausius turimus sumanymus. Užsienio praktika rodo, kad ne tik finansinė parama, bet ir apskritai įsiliejimas į besikuriančią įvairiapusę „Sandbox“ bendruomenę yra stipri akceleracija“, – pranešime teigė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Pasak ministerijos, šia priemone norima paskatinti sprendimus inovatyviose autonominio transporto, bepiločių orlaivių, daiktų interneto, virtualios realybės, 5G ryšiu paremtos robotizacijos ar automatizacijos ir kitose srityse.

„Sandbox“ projektams Lietuvoje iš viso ketinama skirti 24,5 mln. eurų iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo  lėšų. Vasarį ministerija paskelbė 23,5 mln. eurų vertės kvietimą teikti paraiškas skaitmeninių technologinių, kurioms būtinas 5G ryšys, projektams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo, startuoliai judai juda

Jo, startuoliai judai juda portretas
inovatyvi qrvų landsgrybinė šaika: MORGO MORGANA, prastitūtė Schiman, Armonautikos prekės moklų myžyklose!

čia

čia  portretas
es kovid pinigai už ačiū iki 2026 skraidys dar

K

K portretas
toliau sekmingai vykdomas svogeriu serimas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių