Atšaukiamas Kaliningrado elektros sistemos izoliuoto darbo bandymas

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį, birželio 25 dieną, numatytas Kaliningrado elektros sistemos izoliuoto darbo bandymas neįvyks, praneša „Litgrid“. Apie tai Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorę „Litgrid“ ketvirtadienį informavo Rusijos Federacijos elektros sistemos operatorius.

Rusijos Federacijos elektros sistemos operatorius bandymą planavo atlikti šeštadienį, jo numatyta trukmė – 8 valandos.

Iki šiol Kaliningradas atliko tris izoliuoto darbo bandymus: pirmasis vyko 2019 m. ir truko 72 valandas, antrasis 2020 m. truko 8 valandas, o trečiasis 2021 m. ir truko 8 val.

Besiruošdama sinchronizacijai su kontinentinės Europos tinklais, šių metų rugsėjį Lietuva taip pat atliks izoliuoto darbo bandymą. Jo metu šalies elektros sistema bus pirmą kartą laikinai atjungta nuo IPS/UPS sinchroninės zonos ir dirbs salos režimu.

Pernai gruodį „Litgrid“ ir Lenkijos elektros perdavimo sistemos operatorė „PSE“ atliko išskirtinį bandymą, kurio metu dalis Lietuvos elektros energijos sistemos pirmą kartą istorijoje dirbo sinchroniškai su Lenkijos sistema, o kartu ir su kontinentinės Europos sinchronine zona. 2020 m. vasarą „Litgrid“ atliko dalies Lietuvos elektros sistemos bandymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>Klpd.

>>Klpd. portretas
jau "be įrodymų" jo bnino Malaisijos 370 skrydį....

Klpd.

Klpd. portretas
Kai pradės rusai Baltijoj ,,ganyt " laivus einančius į Klaipėdos uostą ir neleist įplaukt, tai prisiminsit kaip darėt šitas nereikalingas nesamones?Arba jo bnit be įrodymų pvz indopindai vežantį dujas tankerį..

Tam kodel :

Tam kodel : portretas
todel,kad yra medienos balanoms! Zibaline isgalesi tik ypatinga proga,kaip smetonlaikiu. Per veselia,pakasynas...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių