Brangūs degalai atsispindės prekių lentynose: siūlo pasirūpinti negendančiais maisto produktais

  • Teksto dydis:

Lietuvoje kyla ne tik šildymo ar maisto kainos, bet brangsta ir degalai. Vilniaus pramonės ir verslo asociacijos (VPVA) prezidentas Sigitas Besagirskas sako, kad jau po kelių savaičių degalų kainos padarys įtaką ir produktams parduotuvių lentynose.

„Info TV“ laidoje jis sakė, kad kainų šuolis gali ilgai netrukti, bet pasirūpinti negendančiais maisto produktais, pvz., keliems mėnesiams į priekį, būtų ekonomiškai protinga.

„Manau, kad šį mėnesį mes jau tai pajausim. Iš esmės labai skiriasi, kaip ir koks yra produktas. Jeigu įmonė produktus parduoda pati, sakykim, per savo parduotuves, tarkim, baldus, tekstilę ar maisto produktus, tai, aš manau, kad ji jau artimiausiu metu įskaičiuos į kainą brangstančius degalus. Jeigu yra ilgalaikės sutartys, paprastai su prekybos tinklais sutartys sudarinėjamos metams, natūralu, kad tos kainos iki metų galo nekils, bet nekils dėlto, kad gamintojai skriaus save“, – sakė pašnekovas.

Kiek produktai gali pabrangti? Anot S. Besagirsko, tai labai priklauso nuo produkto. „Vienų produktų kainoje degalai sudaro kelis procentus, yra produktų, kur sudaro ir keliolika procentų. Tai tiek, tikėtina, ir brangs. Aišku, gamintojai šiek tiek kainos augimą amortizuoja patys, tai, aš manau, kad tas kainos didėjimas bus dviem trimis procentais. Aišku, jeigu mes kalbame apie infliaciją, o brangs pagrindiniai produktai, kuriuos vartojame, tai prie infliacijos dar pridės bet porą procentų, jeigu naftos kaina netyčia nepradės kristi“, – teigė VPVA prezidentas.

Lietuva, kalbant apie degalų kainų šuolį, nėra išskirtinė, tačiau, anot pašnekovo, yra tam tikrų smulkmenų. 

„Tarkim, bio priedų į degalus dedame truputį daugiau, nei dauguma kitų šalių. Mes naudojame maksimalią nustatytą normą. Galbūt pas mus yra mažesnė konkurencija. Mūsų rinka yra labai panaši į kaimynių šalių rinką“, – sakė S. Besagirskas.

Kainų ekspertai pastebėjo, kad po karantino naftos talpos ištuštėjo, o degalinės, žinodamos, kad vartotojams reikia kuro, jį tik dar labiau pabrangino.

Kainos yra tokioje aukštumoje, kokios buvo bemaž prieš tris metus. 

Daugiau vaizdo įrašuose:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stalin kaput

Stalin kaput portretas
Prie ko čia degalai? Prekiu su elektromobiliais priveš.

Anonimas

Anonimas portretas
O kad eiliniai pirkėjai suprastų, kiek mėnesių prekybos tinklai tą aliejų pardavinėjo į žiaurų minusą... :) Tiesiog baigėsi kantrybė žiauriai iškilusias pirkimo kainas prisiimt sau

PIS

PIS portretas
IKI jau seniai sukėlė kainas. MAXIMA irgi. Rimi pati brangiausia. Norfa ar Lidla man prilipo. Už 40 eurų Lidloj vos pranešu. IKI į maišelį telpa. Rimi kišenę gali susidėti. Liurbiai gali kruopas pirkti. PC jau pasiskaiciavo. Db dviem mėn. Po dviejų vėl dviem. Jie jau pasiskaiciavo. BOIKOTAS PC
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių