Dalyje parduotuvių jau pakvipo Kalėdomis: dar anksti ar jau laikas – žmonių nuomonės išsiskiria

  • Teksto dydis:

Jau pakvipo Kalėdomis – parduotuvių lentynose galima rasti kalėdinių girliandų, dovanų popieriaus ir kitų aksesuarų. Jau galima nusipirkti ir eglutę. Prekybininkai sako, kad prekės jau sandėliuose ir po truputį keliauja į prekybą, informuoja LNK.

Baldų ir namų prekių parduotuvė sako, kad taip lieka daugiau laiko žmonėms pasiruošti šventėms, kad nereikėtų skubėti paskutinę minutę. Pirkėjai apie Kalėdas galvoti pradeda skirtingai. „Einu ir stebiuosi, kad jau puošia Kalėdoms, eglutes pamačiau ekspozicijoje“, – teigė pašnekovė.

„Po truputį pradedame galvoti“, – kalbėjo kita moteris.

„Dar ankstoka manyčiau. Čia – gimtadieninės dovanos kol kas“, – nusipirktą prekę žurnalistams rodė vyras.

Kalėdoms ruošiamės visus metus praktiškai. Anksti pavasarį planuojame prekes, kurias pardavinėsime per Kalėdas, jas užsakinėjame ir jos po truputį keliauja.

Didžiausio internetinio prekybos centro visas sandėlis jau pilnas kalėdinių prekių. Sako – ruošiasi iš anksto šventinei prekybai nuo pavasario. Intensyviai ruošiasi ne veltui, sako, kad per Kalėdas perkama kur kas daugiau nei įprastai. 

„Tiekimo grandinės dabar, aišku, yra stipriai sutrūkinėjusios palyginti kaip buvo anksčiau. Dėl to mes ruošiamės iš anksčiau. Ne tik mes ruošiamės, bet ir tie visi tūkstančiai prekybininkų, kurie prekiauja mūsų prekybos centre“, – teigė „Pigu.lt“ komunikacijos vadovas Nerijus Mikalajūnas.

Kad šioms Kalėdoms prekių užsakė apie penktadaliu daugiau nei įprastai, sako buities ir elektronikos prekių centras. „Kalėdoms ruošiamės visus metus praktiškai. Anksti pavasarį planuojame prekes, kurias pardavinėsime per Kalėdas, jas užsakinėjame ir jos po truputį keliauja. Pirmiausia gamintojas pagamina, o tada jos keliauja iš viso pasaulio, kol pasiekia Lietuvą. Tai dalis prekių jau yra pasiekusios Lietuvą, dalis prekių pasieks per artimiausią mėnesį“, – pasakojo „Topo centro“ atstovas Žilvinas Kulvinskis.

Kada pradėti pirkti kalėdines dovanas – žmonių nuomonės skirtingos. „Ne šiandien, bet artimiausiu metu jau galvojame – spalį, lapkritį“, – vardijo žurnalistų kalbintas vyras.

Paklaustas, ar iš anksto sudaro dovanų sąrašą, ar perka intuityviai, vyras sakė: „Mes susėdame su šeima, pasitariame, nusprendžiame ir pasidalijame, kas, ką ir kur“.

„Prieš pat nebent. Šiaip nemėgėjas nei pirkti, nei gauti tų dovanų. Šaltos šventės, apie Jonines daugiau galvoju“, – pasakojo kitas vyras.

„Lapkritį arba gruodžio pradžioje. Nes dar gimtadienis gruodį būna“, – apie tai, kada planuoja pirkti kalėdines dovanas, pasakojo pašnekovas.

Prekybininkai skaičiuoja, kada jie mato augančius šventinius pardavimus. „Aktyvesnis pirkimas jau ir prasideda spalio mėnesį, lapkritį, gruodį, žinoma. Bet, kaip ir minėjau, geriau į gruodį nenukėlinėti“, – siūlė N. Mikalajūnas.

Einu ir stebiuosi, kad jau puošia Kalėdoms, eglutes pamačiau ekspozicijoje.

Kiti pardavėjai sako, kad aktyviau perkama nuo „juodojo penktadienio“ lapkritį. „Šiaip yra nauja tradicija „vienišių diena“ lapkričio 11 dieną, kada jau stengiamės paankstinti tą ruošimąsi ir žmonės bent jau dovanas sau susiplanuoja tuo metu. Tai yra ta diena, kai jau pradeda galvoti, ką galbūt sau norėtų nusipirkti, namams ar savo artimiausiems žmonėms nupirkti“, – vardijo Ž. Kulvinskis.

Ko patys sau norėtų dovanų, žmonių pageidavimai skirtingi. „Sveikatos“, – tarstelėjo žurnalistų kalbintas vyras.

„Jau kambarį apsistatėme, baldus pasikeičiau, tai pakankamai patenkinta metų eigoje esu“, – pasakojo moteris.

Prekybininkai skaičiuoja, kad žmonės šiuo metu linkę išlaidauti daugiau, pirkti brangesnius ir geresnės kokybės daiktus, nes prisitaupė pinigų per kelis karantinus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Nereikia tų Kalėdų ir Naujųjų metų. Pandemiją Svarbiausia. I subinę galės susikisti dovanas ir kitus šventinius dalykus. Užtenka. Visko pilną namuose ,reikia stabdyti tas nesąmones vieną kartą.

Anonimas

Anonimas portretas
reikia jau po Velyku skelbti Kaledas ! Debilai

Anonimas

Anonimas portretas
Joninėms kitų metų ruoškitės asilai....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių