Daugiausia laisvų darbo vietų pirmą šių metų ketvirtį buvo transporto, saugojimo ir pramonės įmonėse

Pirmo šių metų ketvirčio pabaigoje šalyje buvo 26,9 tūkst. laisvų darbo vietų samdomiesiems darbuotojams – 2,5 tūkst., arba 10,2 proc., daugiau nei 2021 m. ketvirtį ketvirtį ir 5,9 tūkst., arba 28,3 proc., daugiau nei prieš metus.

Statistikos departamento duomenimis, labiausiai – po 0,7 tūkst. – laisvų darbo vietų padaugėjo viešojo valdymo ir gynybos; privalomojo socialinio draudimo bei statybos veiklos įmonėse. Pramonės bei apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veiklos įmonėse jų buvo po 0,3 tūkst. daugiau nei 2021 m. ketvirtą ketvirtį.

Laisvų darbo vietų sumažėjo prekybos įmonėse – jų buvo 0,3 tūkst. mažiau nei 2021 m. ketvirtą ketvirtį, žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo bei administracinės ir aptarnavimo veiklos įmonėse – po 0,1 tūkst. mažiau.

Šių metų pirmo ketvirčio pabaigoje laisvų darbo vietų lygis šalyje sudarė 2 proc. – tai 0,2 procentinio punkto daugiau nei praeitą ketvirtį ir 0,4 procentinio punkto daugiau nei prieš metus.

Aukščiausias laisvų darbo vietų lygis 2022 m. pirmąjį ketvirtį buvo viešojo valdymo ir gynybos; privalomojo socialinio draudimo (4,4 proc.), informacijos ir ryšių bei finansinės ir draudimo veiklos įmonėse (po 3,8 proc.). Žemiausias laisvų darbo vietų lygis buvo švietimo (0,4 proc.), nekilnojamo turto operacijų (0,5 proc.), žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės veiklos įmonėse (0,7 proc.).

Daugiausia laisvų darbo vietų pirmą šių metų ketvirtį buvo transporto ir saugojimo bei pramonės įmonėse – po 4,5 tūkst. (16,8 proc. visų laisvų darbo vietų), viešojo valdymo ir gynybos; privalomojo socialinio draudimo – 3,8 tūkst. (14,2 proc.), prekybos įmonėse – 3,3 tūkst. (12,3 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių