Degalų kaina pramušė dar vienas lubas

Vakar kai kurių degalinių Kaune švieslentėse pasirodė niekada iki šiol dar neregėti skaičiai: litras A95 benzino – 1,62 Eur., o litras dyzelino – 1,59 Eur.

Tai greičiausiai ne riba: ekonomistai prognozuoja, kad šiais metais degalų kaina pasieks 2 Eur už litrą.

Paskutinis reikšmingas degalų kainų padidėjimas Lietuvos degalinėse buvo praėjusio gruodžio pabaigoje: litro kaina pasiekė 1,50 Eur ir tai buvo apibūdinta kaip svarbios psichologinės ribos peržengimas.

Beje, vakar degalų kainos šoktelėjo ir Lenkijoje: lietuvių mėgstamose degalinėse „Lotos“ litras A95 benzino vakar kainavo 5,84 zlotų (1,22 Eur.), užvakar buvo 5,69 zlotų (1,18 Eur.).

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Specialistai pabrėžia, kad Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, „Brent“ naftos kaina perkopė 100 JAV dolerių už barelį ribą, o tai reiškia vieną – degalai brangs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ilgai nelaukus tuoj viskas pramuš dugną ir lubas. Taip klestinti ekonomika buvo ir aukštas pragyvenimo lygis, nei drusko nei sodos neliko Dabar apie tai nei mur mur. Kritika negalima tik pagiros. Ačiū valdžiagyviam už nesvietišką gerovę

Kęstas

Kęstas portretas
Kai Vakarai įvedė Rusijai sankcijas, "„Brent“ naftos kaina perkopė 100 JAV dolerių už barelį ribą, o tai reiškia vieną – degalai brangs." Ačiū, Gabrieliau. Per vieną savaitę Vakarai nutraukė Rusijos ekonomikos finansavimą. Visuose veiksmuose visada sulaukiame atotrankos. Kai finansistai šiais laikais įgijo tiek valdžios, naivu ir kvaila atsisakyti naudotis grynaisiais pinigais, laikomais namuose, o už didelę dalį santaupų nenusipirkti aukso. Tas aukso atsargas galima slėpti garaže, tarp atsarginių dalių, kad jas lengvai nerastų lobių ieškotojai. Prisimenant Vakarų sankcijas Kinijos kompanijai Huawei, pradės dar labiau stiprėti atskiras Kinijos ir Rusijos finansų ir technologijos pasaulis. (Mokslas-studijos-ekonomika)

geda lietuvos vyriausybei

geda lietuvos vyriausybei portretas
tokiu metu, kai zaliavos brangsta del konflikto, turetu buti sumazintas PVM ir AKCIZAI...SUMAZINTI PVM ENERGETIKAI...dabar kiekviena diena kuras, elektra, zaliavos brangsta...bet aisku, musu valdzia labai, labai rupinasi LIETUVIAIS,,,oj kaip rupinasi,,,jei as dirbciau valdiska darba, man ir alga kapsetu ar karas ar maras, zinociau kad mane is valdisko darbo ispirti galetu nebent pensija kokia...o kai ESI dirbantis sau, arba pagal darbo sutarti kokiam UAB sefui tarnauji,,,tai jie suinteresuoti vos kokiai nors pasaulinei suirutei nekelti algu ir t.t. motyvuojant kad blogai...:D
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių