Energetinių bendrijų, ūkininkų, mažo verslo saulės elektrinėms – 67 mln. eurų paramos

Valstybė 2023 metų pradžioje skirs 67 mln. eurų paramos įsirengti nuosavą ar įsigyti nutolusią saulės jėgainę, sako Lietuvos energetikos agentūros (LEA) vadovas. Anot Virgilijaus Poderio, parama bus skiriama energetinėms bendrijoms, ūkininkams, smulkiesiems verslams.

„Paramos gavėjai – mažieji juridiniai asmenys, mažas ir super mažas verslas, energetinės bendrijos. Ta pagalbos schema dar tik konstruojama, gyventojai į ją pretenduoti galės tik per bendrijas“, – pirmadienį BNS sakė V. Poderys.

Pasak jo, kvietimus paramai gauti LEA bus galima teikti nuo kitų metų pradžios.

„Dėl bendrijų ir kitų mažųjų darinių, tokie kaip ūkininkai ar maži labai verslai, tai kvietimas tokiai paramai bus nuo kitų metų pradžios, mūsų agentūra tą pasiūlys. Numatomas biudžetas – 67 milijonai eurų, tai labai tikimės, kad ir mažieji ūkininkai, vadinkime, mažieji verslai ir bendrijos kreipsis“, – pirmadienį LRT radijui sakė V. Poderys.

Anot jo, parama sieks 35-45 proc. elektrinės įsirengimo ar įsigijimo vertės: „Paramą teiksime pagal profilį, vieniems – 35 proc., kitiems – 45 proc.“

Jo manymu, gyventojai prioritetą turėtų teikti nuosavoms saulės elektrinėms įsirengti.

„Labai logiška pasiimti tą paramą, kurią valstybė siūlo. Atsipirkimas yra didelis visų pirma ir jeigu turi pasirinkimą – ant stogo ar nuotolinė – tai ant stogo turi būti pirmas pasirinkimas“, – teigė Lietuvos energetikos agentūros vadovas.

Šiemet gyventojų saulės elektrinėms ant namų stogų skirta daugiau nei 46 mln. eurų paramos, o nutolusioms elektrinėms įsigyti – 20 mln. eurų. Dar 4 mln. eurų gyventojams, savivaldybių bei valstybės įstaigoms skirta saulės elektrinių energijos kaupikliams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl

Kodėl portretas
Nėra paramos vėjo elektrinei? Būtų galima gaminti tada kada reikia ir tiek kiek reikia.

žalias planas=komunizmo planai

žalias planas=komunizmo planai portretas
Klasika kaip švaistomos lėšos ir teršiama gamta saules baterijos toksinemis medžiagomis pagrindinė padarytomis deka naftos, vietoj kad mažinti išlaidas didelėms algoms biurokratams ir kraustytis iš privačių namų į daugiabučius, nes to reikalauja taupumas ir tvarumas. Todėl visas šis žalumas yra toks pats šlamštas kaip komunizmas ir baigs eurozojuzas kaip tarybų sąjunga.

:)))

:))) portretas
statykit, statykit... tuoj apmokestinsim...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių