G. Landsbergis: prekybos sutrikimams su Kinija spręsti reikia skubių ES veiksmų

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, jog prekybos sutrikimams su Kinija spręsti reikia skubių Europos Sąjungos (ES) veiksmų.

Tai jis pirmadienį aptarė su už prekybą atsakingu Europos Komisijos vicepirmininku Valdžiu Dombrovskiu.

„Išreiškiau savo dėkingumą V. Dombrovskiui už parodytą solidarumą ir pagalbą, padarytą dėl pastarojo meto politiškai motyvuoto ekonominio spaudimo iš Kinijos pusės. Daugybė įrodymų rodo, kad dabartiniams prekybos sutrikimams spręsti reikia skubių ES veiksmų“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pirmadienį rašė G. Landsbergis.

Europos Komisijos vadovai praėjusią savaitę pranešė, kad kreipėsi į Kiniją informacijos dėl prekybos su Lietuva trikdžių.

Bendrame pareiškime ES diplomatijos vadovas Josepas Borrelis (Žozepas Borelis) ir V. Dombrovskis tvirtino, kad bendrija atrems Pekino spaudimą, o Lietuvos ir Kinijos santykiai turės įtakos ir ES ryšiams su šia valstybe.

Lietuvos pramonininkų konfederacija gruodžio pradžioje pranešė, kad Lietuva buvo išbraukta iš Kinijos muitinės sistemų, todėl šalies įmonėms nepavyko eksportuoti savo prekių. Kiek vėliau trikdžiai su Kinijos muitine buvo išsisprendę, tačiau netrukus įmonės vėl susidūrė su kliūtimis išmuitinant prekes.

Kinija pastaruoju metu reiškė protestus dėl Lietuvos plėtojamų ryšių su Taivanu, salos atstovybės atidarymo Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuviai

Lietuviai portretas
Mes esame ne Sovietų Sajungoje, o Europos Sąjungoje ir Europos Sąjunga transliuoja "Vieningą žinia" kad reikia žiūrėti ką padarė LR su Lietuvos- Kinijos santykiais ir LT nori įvelti visą ES. Tupikas yra ženklas kad pasirink kaip išvažiuosi.

Poli.

Poli. portretas
Nešk muilą kol nevėlu,JAV pagalbos laukė buožės 39-40 metais,nesulauke.O dabar yra pasakytą Amerikos, kad kiekviena šalis turi spręsti savo problemas, nesupratai ,gala.Vadinasi politikoje ne vieta tau.

Skubiai

Skubiai portretas
Šalinti reikia iš Seimo kuo greičiau, kol dar yra galimybių yra pakeisti padėtį.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių