G. Nausėda: Lietuva ir Vietnamas turi stiprinti prekybą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, jog glaudesnį ekonominį bendradarbiavimą su Vietnamu paskatintų dvigubo kapitalo apmokestinimo išvengimo sutartis.

„Lietuvos ir Vietnamo prekybiniai ryšiai turi didelį potencialą augti ir tai yra abipusis interesas. Vietnamo rinka galėtų sustiprinti Lietuvos verslo pastangas diversifikuoti gamybai reikalingų svarbių produktų tiekimą, o Lietuva turi ką pasiūlyti IT paslaugų ir maisto industrijos produktų eksporto srityse“, – antradienį Davose susitikęs su Vietnamo premjero pavaduotoju Le Minhu Khai (Le Minu Chajumi) teigė G. Nausėda, pranešė Prezidentūra.

Pasak jo, iš Vietnamo Lietuva galėtų importuoti žaliavas geležies ir plieno, medienos ir vaistų gamybai, o Lietuva Vietnamui galėtų perteikti savo patirtį įgyvendinant SGD terminalo bei atsinaujinančios energetikos projektus.

Vietnamas šiuo metu daug investuoja į saulės energetiką, taip pat numato statyti suskystintų gamtinių dujų importo terminalus.

Pasak pranešimo, pernai Lietuvos ir Vietnamo prekybos apyvarta siekė 95 mln. eurų – 65 proc. daugiau nei 2020 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Vajė vajė kažin kada baigsis yis svaičiojimai

Kęstas

Kęstas portretas
Kapitalizmas veikė gerai, kol dar veikė moralės liekanos iš ankstesnių laikų ir tiesioginė Markso socializmo konkurencija. Kai moralė visai išgaravo, kapitalizmas prarado stabdžius. Kai kiekvienas ieško tik malonumų sau, nė vienas nėra saugus. Tenka atstatyti bent dalinai moralės ir bendruomeninio gyvenimo normas, kad tuo būdu atstatytume saugumą kiekvienam iš mūsų. Be to saugumo kapitalizmas, pasirodo, nedirba. Konkurencija su sustiprėjusiais Kinijos ir Vietnamo komunistais irgi padeda sustiprinti mūsų moralę. (Mokslas-studijos-ekonomika)

Tadas

Tadas portretas
Laikas plesti prekyba globaliai ir pradet prekiauti su masajais.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių