Siūlymas golfo išlaidas priskirti reprezentacinėms sąnaudoms Seimo nepasiekė

  • Teksto dydis:

Parlamentarams neparėmus siūlymo reprezentacinėms sąnaudoms leisti priskirti ir su golfu susijusias išlaidas, antradienį jų nepavyko pristatyti Seimui.

29 Seimo narių parašai reikalingi, kai norima pakeistį įstatymą, kuris neseniai jau buvo pataisytas.

„Darbiečių“ parengtų Pelno mokesčio įstatymo pataisų iniciatoriai sako, kad jas priėmus, įmonių pelno mokesčio už 2015 metus sumažėjimas būtų nedidelis, nes golfas Lietuvoje nėra labai išplėtotas ir su juo susijusių paslaugų dalis nėra didelė. Tikimasi, kad pataisos galėtų paskatinti spartesnę golfo paslaugų plėtrą.

Pataisų autorius Vydas Gedvilas sako, kad golfo plėtra būtina, nes ši sporto šaka nuo 2016 metų  yra olimpinė.

Dabar įstatymas reprezentacinėms sąnaudoms neleidžia priskirti medžioklės, žvejybos, plaukiojimo jachtomis, golfo, azartinių lošimų, stovyklavimo išlaidų. Tokiu būdu nuo šių sąnaudų yra priskaičiuojamas ir sumokamas pelno mokestis.

Pataisą Seimas jau yra svarstęs ir 2012 metų gegužę nutarė, kad golfo išlaidos nebus laikomos reprezentacinėmis sąnaudomis ir toliau bus apmokestinamos.

Iš reprezentacinėms sąnaudoms nepriskiriamų veiklų sąrašo golfą siūloma išbraukti nuo 2010 metų, bet Seimas tam vis pasipriešina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gugis

Gugis portretas
Ten kiems stogus nunese juodai. Ponuliai jau apie golfa kliedi. Gal dar ir polo, rulete paskirkime reprezentacinems islaidoms... Ne dienom, o valandom svaigsta.

IR DAR

IR DAR portretas
Ne tik prostituciu, bet ir prostitutu...

No com

No com portretas
Nepamirškit įtraukti dar ir prostitučių paslaugų į tą sąrašą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių