Gyventojus smaugia išaugusios kainos: alga ir laukianti pensija yra dvigubas pažeminimas

  • Teksto dydis:

Kainų šuolis Lietuvoje žmones verčia reaguoti operatyviai ir stengtis kaip įmanoma efektyviau perdėlioti namų finansus, kad galėtų tiesiog išgyventi. Gyventojai sakė jau seniai pamiršę, ką reiškia atsidėti likusius pinigus mėnesio pabaigoje. Žmones smaugia šildymo, elektros, dujų, maisto ir kitų paslaugų kainos, praneša LNK.

„Jeigu ne vaikai, neišgyvenčiau. Vaikai padeda. Dabar buvau pas dantistą. Vienas apsilankymas – 50 eurų. Ir dar ne viskas, vėl pradėjo skaudėti kitą dantį“, – atviravo viena pensininkė.

Ji pripažino parduotuvėje perkanti tik prekes su akcijomis.

„Perku viską, kas 50 proc. nukainota, kitaip neišsiversi. Nebeįperku. Nenueinu į koncertą, nenueinu į teatrą. Niekur neišeinu“, – pridūrė ji.

„Yra tik vienas dalykas skaudu, kai aplinkui girdi, kad labai ženkliai kyla algos. Aš pati esu medikė, tai mums niekas nekyla“, – pasakojo kita vilnietė.

Ji sakė, kad dėl tokios mažos algos jaučiasi pažeminta.

Šildymas pas mus išjungtas, vis tiek 50 eurų už šildymą atėjo sąskaita.

„Tai yra du kartus pažeminimas – algos pažeminimas ir laukianti ateinanti taip pat maža pensija. Tai yra dvigubas pažeminimas. Grožio paslaugos, kurios yra labai aktualu moterims, yra labai ribotos, nes ten irgi kainos pakilusios. Ir avalynės kainos yra labai didelės. Kai ant tavęs gali spjaudytis visi ir valytis kojas (čia, aišku, perkeltine prasme), tai tas duoda dar daugiau pažeminimo“, – skundėsi moteris.

Ji tvirtino, kad norėtų gauti bent 1500 eurų algos „į rankas“.

„Kad tu jau galėtum sumokėti mokesčius, kad galėtum apsipirkti ir dar išvažiuoti atostogų. Dirbant truputėlį daugiau negu etato krūviu, gaunu ne pilną 1000 eurų“, – pripažino vilnietė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Kitas pagyvenęs vyras teigė dėl padidėjusių kainų parduotuvėje neatsisakęs nieko.

„Viską perkame, ko tik pilvas nori“, – tikino jis.

Dar vienas pensininkas teigė kainų šuolį pajutęs.

„Kaip pensininkui, labai pasijautė. Pensijos pridėjo 37 eurus. Šildymas pas mus išjungtas, vis tiek 50 eurų už šildymą atėjo sąskaita“, – šnekėjo jis.

Pensininkas sakė, kad kai nusiperka maisto ir sumoka mokesčius, pinigų nebeatlieka.

„Likti nelabai kas lieka. Ačiū Dievui, kad esame dviese su žmona, tai dar dar...“, – teigė senjoras.

„Tikrai pabrangimas jaučiasi“, – pritarė ir jaunas vilnietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Baikit jūs pensininkai stenėti ,aš gaunu 700 eurų pensijos ir man nieko netrūksta ,vasara į šventąją nuvažiuoju ,kavinėse pasėdžiu ,grįžęs ir į teatrą nueinu ,kaip dirbot ,tokios ir pensijos .Turiu du artimus žmones ,viena gauna 160 eurų ,kadangi prauliavojo ,kitas iš vis pensijos negauna ,turi nusipirkęs 3 čią gr.

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Bėda tik su dantų tvarkymu. Kaune dar gerai. Yra protezavimas arba apmokamas ligonių kasų arba labai nebrangiai LSMU odontologų polikliniką. Tik ten negydo. Manau privačios odontologų klinikos piktnaudžiauja žmonių vargais. Mažai dėmesio skiria kontrolei.

Pensininku šeima.

Pensininku šeima. portretas
Kainas kelia ne vyriausybė. Vakar per TV klausinėjo pensininkų kaip išgyvenate. Sunkiai reikia taupyti ir į koncertus nueiti negali. Mielieji toks laikas , kad reikia taupyti .Taip buvo ne syki. Ir išgyvenome, nemirėme. O dabar dar ir virusas. Kokie koncertai ,pensininkai? Buvo metas kai valgėme vien juoda kruopienę. Ir gyvi. O dabar įvairios paramos. Mažiau dejuokit , o džiaukitės gyvenimu ir kiekviena ryta pabudę dėkokite Dievui ,kad galite keltis. Prekybos tinkluose matau kaip pensininkai šmirinėja apie lentynas kur sudėti įvairus cheminiai niekučiai ir perka. Pirkite tik kas būtina.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių