K. Navickas: EK kol kas neskirs paramos Lietuvos pieno gamintojams

Europos Komisija (EK) neskirs paramos dėl smarkiai kritusių pieno supirkimo kainų nukentėjusiems Lietuvos ūkininkams, BNS patvirtino žemės ūkio ministras. Tačiau Kęstutis Navickas teigia „nesudedantis ginklų“ ir tikisi Briuselio paramos ateityje.

„Gavome žinią, kad svarstyme šios dienos į mūsų prašymą EK neatsižvelgė“, – ketvirtadienį BNS sakė ministras.

Pasak jo, nepaisant to, „Briuselio koridoriuose ir toliau dirbama“ įtikinėjant dėl paramos pieno gamintojams.

„Dirbame ir kituose formatuose, kad tos paramos sulauktume, ginklų dar nesudedame, tikimės palankaus sprendimo kažkada. (...) Mes toliau dirbame Briuselio formate, neatskleisiu taktinių dalykų, tai yra jautru. Tikimės tos paramos ir atnaujiname duomenis, kalbamės toliau“, – sakė ministras.

Jo teigimu, eurokomisaras Januszas Wojciechowskis (Janušas Voicechovskis) jau anksčiau pasakė nematantis galimybės skirti paramos, tačiau ministrų taryba dar svarstys šį klausimą ir tikimasi, kad jis bus įtrauktas į pagalbos paketą.

Dirbame ir kituose formatuose, kad tos paramos sulauktume, ginklų dar nesudedame, tikimės palankaus sprendimo kažkada. (...) Mes toliau dirbame Briuselio formate, neatskleisiu taktinių dalykų, tai yra jautru.

„Kadangi Komisija pasakė, kad yra daugiau prašymų kitų šalių dėl kitų poveikių jų žemės ūkio rinkoms, mes tuo stipriname savo argumentus, dirbame Briuselio koridoriuose ir vis tiek tikimės, kad tos pagalbos sulauksime“, – kalbėjo K. Navickas.

Lietuva sunkumų patiriantiems šalies pieno gamintojams EK prašė skirti po 18,6 mln. eurų paramos per ketvirtį, kol kainos normalizuosis.

Siekiant stabilizuoti krizinę situaciją sektoriuje, Žemės ūkio ministerija gamintojams iš valstybės biudžeto skyrė 8 mln. eurų paramos už laikomas karves, tuo metu ūkininkai prašo bent 40 mln. eurų.

K. Navickas teigia, kad pieno gamintojai šiuo metu gali pasinaudoti ir daugiau priemonių, pavyzdžiui, lengvatinėmis paskolomis, garantijomis, planuojami rizikos draudimo fondai, numatytos investicinės paramos priemonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių