K. Navickas: parama nuo COVID-19 nukentėjusiems ūkininkams pasiekė ribą

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas teigia, kad jau yra pasiekta nuo pandemijos nukentėjusiems ūkininkams skirtos paramos maksimali suma, o be Europos Komisijos pritarimo valstybė papildomų lėšų skirti negalinti. K. Navicko teigimu, žemės ūkio sektorius veiklą plėtoja ir pandemijos sąlygomis, todėl artimiausiu metu planų skirti paramą ūkininkams nėra.

„Objektyviai sektorius yra nesustojęs. Viešo maitinimo sektorius, nors ir su tam tikrais apribojimais, dirba. Tiesioginių sąsajų dėl paramos šiuo trumpuoju laikotarpiu nėra, tačiau visko gali nutikti. Maisto gamybos sektorius yra pasiekęs valstybės paramos maksimalią sumą ir sprendimas, ar ribos bus padidintos, turi būti priimtas Europos Komisijos“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ kalbėjo K. Navickas.

Pasak K. Navicko, bendroje rinkoje Europos Sąjungos šalys nesutinka, kad šalis vienašališkai priimtų sprendimus dėl valstybės lėšų skirstymo paramai skirtingiems sektoriams, todėl, be Europos Komisijos pritarimo, Lietuva negali imtis veiksmų.  

„Šalys nesutinka, kad šalis vienašališkai galėtų priimti sprendimą valstybės pinigais remti vieną ar kitą sektorių. Taisyklės yra ganėtinai griežtos ir sprendimą priims Europos Komisija. Kol kas paskutinėje taryboje buvo apie tai kalbama, kad reikia peržvelgti taisykles, nežinome, koks bus Europos Komisijos sprendimas, todėl laukiame jų atsakymo“, – sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių