Gyventojus jau pasiekė pirmosios šildymo sąskaitos: vieni šokiruoti, kiti – patenkinti

  • Teksto dydis:

Artėjant lapkričio viduriui, į gyventojų pašto dėžutes jau pradeda keliauti šių metų pirmosios šildymo sąskaitos. Vieni jau pastebėjo, kad mokėti teks gerokai daugiau, o kiti gyventojai ramesni – sako nesitikintys išleisti daug pinigų, praneša LNK.

„Skaičiai labai nedideli, lygiai tokie patys kaip pernai. Aš neseku, bet mūsų butų plotai yra dideli, nuo 80 iki 105 kvadratų, tai tikrai šildymas nėra didžiulis – apie 32 eurus. Aš, aišku, niekada nelyginu, bet 32 eurai už 105 kvadratus yra tikrai nedaug. Mūsų kainos yra kol kas visai geros“, – pasakojo viena sąskaitą už šildymą gavusi vilnietė. Ji pridūrė, kad jos butas yra prieš 12 metų renovuotame name.

Kitas vyras taip pat manė, kad kainos už šildymą nėra didelės: „Lyginant su kitais namais, geras vaizdas“. Jis tikino, kad skirtumo nuo pernai metų sąskaitų irgi nepajuto.

„Viską tvarko duktė, man 83 metai. Aš nieko nežinau, nesirūpinu. Namie šilta, radiatoriai šildo. Dabar pas mus remontas vyksta, labai stipriai dirba darbininkai“, – šnekėjo viena pensininkė.

Skaičiai labai nedideli, lygiai tokie patys kaip pernai.

„Mano namas renovuotas ir sąskaitos labai mažos, tikrai mažos. Jau keleri metai renovuota ir sąskaitos sumažėjo labai stipriai dėl to, kad puikiai sutvarkyta visa sistema, kuri reguliuoja šildymą. Pavyzdžiui, dabar beveik nereikia šildymo. Viskas labai gerai, tegul renovuojasi visi“, – sakė kita vilnietė.

Ji tikino, kad sąskaitos už šildymą dar negavo, bet mano, kad ji nuo pernai metų stipriai nesiskirs. Pernai už šildymą moteris mokėdavo iki 30 eurų per mėnesį.

Kita pensininkė teigė sąskaitos už šildymą taip pat dar negavusi, bet dėl kainų nesijaudina: „Mano pensija nėra tokia, kad aš drebėčiau“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių