KT atsisakė nagrinėti, ar draudimas prekiauti alkoholiu degalinėse prieštarauja Konstitucijai

  • Teksto dydis:

Konstitucinis Teismas (KT) atsisakė nagrinėti, ar alkoholinių gėrimų prekybos degalinėse draudimas prieštarauja Konstitucijai.

KT antradienį grąžino pareiškėjai – Seimo narių grupei tokį prašymą, pranešė KT.

„Prašymo grąžinimas neatima teisės kreiptis į Konstitucinį Teismą bendra tvarka, kai bus pašalinti buvę trūkumai“, – pranešime teigė KT.

KT teigimu, Seimo narių grupė rėmėsi tik bendro pobūdžio teiginiais ir tinkamai nepaaiškino, kodėl šis draudimas yra neproporcingas siekiant tikslo mažinti alkoholio suvartojimą, jo prieinamumą, piktnaudžiavimą. Be to, ji rėmėsi tik prielaidomis, kad šie tikslai galėjo būti pasiekti ir švelnesnėmis priemonėmis, pavyzdžiui, ribojant alkoholio prekybos degalinėse laiką.

„(Seimo narių grupė – BNS) nepateikė teisinių argumentų, pagrindžiančių, kodėl teisinis reguliavimas, kuriuo į vietų, kuriose leidžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais, sąrašą nėra įrašytos stacionarios degalinės, laikytinas neproporcingai ribojančiu ūkio subjektų teises“, – pranešime teigė KT.

KT taip pat pabrėžė, kad Konstitucijoje yra įtvirtinta priedermė rūpintis žmonių sveikata.

Degalinės prekiauti alkoholiu negali nuo 2016 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neisikirtau

neisikirtau portretas
KT taip pat pabrėžė, kad Konstitucijoje yra įtvirtinta priedermė rūpintis žmonių sveikata. Niekaip neisikertu kodel KT atrodo kad tik degalines turi rupintis zmoniu sveikata, o parduotuves ne?

Anonimas

Anonimas portretas
O PROSTITUCIJA AR PRIEŠTARAUJA KONSTITUCIJAI

bl durniai :D)

bl durniai :D) portretas
dar imsis su KT pagalba prekybcentrių parduodamo asortimeno atitikma LR Konstitucijai nagrinėt ;D) Žodžių trūksta..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių