Lietuvos ir Lenkijos ministrai aptarė bendrai vykdomus transporto infrastruktūros projektus

  • Teksto dydis:

„Via Baltica“, „Rail Baltica“ ir „Via Carpatia“ vykstančių projektų apžvalga, pasienio kelių modernizavimo klausimai, pasiruošimas keleivinio traukinio Vilnius-Varšuva paleidimui kitąmet, bendros pozicijos Mobilumo paketo nuostatų suderinimui – šios temos trečiadienį buvo aptartos Vilniuje vykusiame susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio susitikime su Lenkijos infrastruktūros ministru Andrzejumi Adamczyku.

„Su kolega aptarėme „Via Carpatia“, „Rail Baltica“ ir „Via Baltica“ projektų, taip pat pasienio kelių rekonstrukcijos projektų įgyvendinimą, kalbėjomės apie jau 2022 m. antroje pusėje planuojamo paleisti keleivinį traukinio iš Vilniaus į Varšuvą su vienu persėdimu Kaune, techninius klausimus. Lietuvai ir Lenkijai svarbu judėti vienodai sparčiai su šiais strateginiais projektais, kad jie būtų įgyvendinti laiku“, – po susitikimo sakė susisiekimo ministras M. Skuodis.

M. Skuodis su A. Adamczyku dar kartą pakartojo bendrą šalių poziciją Mobilumo paketo klausimu. Nuostatai, įpareigojančiai kas 8 savaites grąžinti vilkiką į kilmės šalis ir tokiu būdu mažinančiai Rytų Europos šalių vežėjų konkurencingumą, didinančiai taršą keliuose bei sukeliančiai papildomų kaštų regiono įmonėms, abiejų valstybių ministrai nepritaria. Lietuva kartu su Lenkija laikosi pozicijos, kad toks įpareigojimas prieštarauja bendrajai rinkai ir Žaliajam kursui ir turėtų būti atšauktas. Diskutuota dėl galimybės dar šį rudenį kreiptis į Europos Teisingumo Teismą prašant pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones.

Kaip praneša Susisiekimo ministerija, su Lenkijos ministru taip pat aptartas tarptautinės magistralės „Via Baltica“ projekto įgyvendinimo grafikas, rekonstruotinų Lenkijos ir Lietuvos pasienio kelių sąrašas, dėl kurio yra sutarę abiejų šalių specialistai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

CHUNTOS DVELKSMAS

CHUNTOS DVELKSMAS portretas
Bla-bla-bla,koncervinis ministeris tik orą savo kėdėje gadina,darbų atlikta riebus nulis,tik piaras.Lenkų ministras be reikalo savo laiką gaišta,dzin jam ta via baltika,jie Lenkijoje turi savo strateginų planą ir jo griežtai laikosi.Lietuvos strategų toks lygis,kad Neringos 30 km dviračio taką ruošiasi perasfaltuoti per 5-6 metus,o per tą laiką Lenkiją garantuotai dar kokius 500km autostradų dar nuties.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių