M. Skuodis: su Lenkija tariamasi dėl Šiaurės–Pietų koridoriaus jungčių

  • Teksto dydis:

Lietuva ir Lenkija tariasi dėl papildomų transporto jungčių tarp Baltijos, Juodosios ir Egėjo jūrų, kurios sustiprintų Šiaurės–Pietų transporto koridorių.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis, ketvirtadienį Lenkijoje susitikęs su šalies transporto ministru Andrzejumi Adamczyku (Andžėjumi Adamčiku), sako, jog tarėsi dėl koridoriaus stiprinimo tiek automobilių keliais, tiek europiniu geležinkeliu, pranešė ministerija. 

„Kartu ieškome geriausių sprendimų, kurie padėtų spartinti strateginių infrastruktūros projektų įgyvendinimą“, – Susisiekimo ministerijos pranešime cituojamas M. Skuodis. 

Lietuva ir Lenkija ketina toliau plėtoti Aradnykų–Lazdijų jungtį, svarstoma galimybė pratęsti Šiaurės–Baltijos jūros koridoriaus Lucko-Dorohusko jungtį, taip pat planuojama parengti bendrą projektų iki Ukrainos sąrašą ir kartu kreiptis į Europos Sąjungą (ES) dėl finansinės paramos jiems. 

Pasak M. Skuodžio, Lietuva ir Lenkija sieks papildomos europinės paramos karinio mobilumo projektams ir dar aktyviau bendradarbiaus su Ukraina.

Susisiekimo ministras Lenkijoje taip pat dalyvavo „Via Baltica“ atkarpos Suvalkai–Budziskas atidaryme.

A. Adamczykas teigė, jog šio ruožo atidarymas yra Lenkijos valdžios ryžto bei gero bendradarbiavimo su kaimyninėmis šalimis pavyzdys. 

„Lietuva taip pat pamatė, kad „Via Baltica“ yra ypač svarbi mūsų Europos regiono ekonominei plėtrai ir intensyviai dirba įgyvendindama savo dalį šioje atkarpoje“, – Lenkijos Transporto ministerijos pranešime teigė A. Adamczykas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
mums ruostis ju apmokejimui lenkams!?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių