Ministrai prašo EK pagalbos įgyvendinant transporto projektus

  • Teksto dydis:

Pabrangus statybinėms medžiagoms ir išaugus darbų kainoms, už transportą atsakingi devynių Vidurio Europos ir Baltijos šalių ministrai prašo Europos Komisijos (EK) pagalbos įgyvendinant infrastruktūros projektus, pranešė Susisiekimo ministerija.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis kartu su Lenkijos, Latvijos, Estijos, Bulgarijos, Čekijos, Rumunijos, Slovakijos ir Vengrijos transporto ministrais Liuksemburge vykstančioje Europos Sąjungos (ES) transporto, telekomunikacijų  ir energetikos (TTE) taryboje pasirašė EK transporto komisarei Adinai Valean skirtą laišką, prašydami imtis veiksmų, kurie leistų lanksčiau skirti ir didinti ES finansavimą šiems projektams.

„Tiek dėl COVID-19 pandemijos, tiek dėl karo Ukrainoje pasaulinėse rinkose atsiradęs statybinių medžiagų trūkumas ir sutrikusios tiekimo grandinės augina transporto infrastruktūros projektų kainas bei kelia iššūkių dėl jų įgyvendinimo terminų. Kelių ir geležinkelių tiesimo, statybų įmonės taip pat susiduria su darbuotojų trūkumu, padidėjusiu Ukrainos piliečiams grįžus į Ukrainą ginti savo šalies“, – pranešime teigė M. Skuodis.

Ministrų pareiškime pabrėžiama, kad Bendrijos lygiu reikalingi greiti ir konkretūs sprendimai, kurie padėtų sektoriui prisitaikyti prie pokyčių, taip pat raginama sudaryti galimybę 2014–2020 metais finansuojamų infrastruktūros projektų užbaigimo laiką pratęsti iki 2024-ųjų pabaigos.    

Ministrai taip pat ragina ES sparčiau priimti sprendimus perskirstyti anksčiau skirtas lėšas bei skirti papildomą finansavimą, kuomet dėl nenumatytų aplinkybių reikšmingai padidėja medžiagų ir darbų kainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių