Ministras: viešojo sektoriaus darbuotojams bus numatyta atskira testavimosi tvarka

Sveikatos apsaugos ministerija viešojo sektoriaus darbuotojams ketina numatyti atskirą testavimo tvarką, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Žiūrime testavimo algoritmus kai kuriems kritinių tarnybų specialistams, kad jiems padarytume kitokią testavimo sistemą, kad ten taip pat būtų kaip ir švietimo srityje savikontrolės testai. Tas pats mechanizmas būtų kitoks ir mūsų testavimo infrastruktūrai nebūtų tokio didelio užkrovimo. Tikiuosi iki savaitės pabaigos šiai temai turėsime naujienų“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministras.

Pasak jo, tai galėtų liesti svarbias viešąsias paslaugas teikiančius specialistus, tokius kaip komunalinis ūkis. Nauja tvarka leistų sumažinti apkrovą testavimo punktuose.

„Ruošiame scenarijus, kur reikia keisti izoliacijos tvarkas, panašiai kaip medikų ir mokytojų srityje“, – minėjo A. Dulkys.

Jo teigimu, esama savivaldybių, kur šis klausimas itin opus.

„Turime savivaldybių, kur apskritai du specialistai dirba toje srityje, izoliavusis, gali atsirasti problemų. Iki šios savaitės pabaigos pasiūlysim algoritmus kritinėms tarnyboms. Tai padėtų testavimo klausimą sureguliuoti“, – sakė A. Dulkys.

Prezidento patarėja Irena Segalovičienė anksčiau yra raginusi plėsti COVID-19 savityros sistemą ir įtraukti į ją greituosius antigeno testus.

Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė savo ruožtu yra sakiusi, jog šiuo metu svarstoma, kad vienam šeimos nariui patvirtinus COVID-19 PGR tyrimu, drauge gyvenantiems žmonėms užtektų atlikti greitąjį antigeno testą.

Vis dėlto ji pabrėžė, kad antigeno testas pirmiausia yra laikomas skirtu savikontrolei, todėl plačiau jo taikyti vietoje PGR tyrimų neplanuojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių