Nauja „Swedbank“ vadovybės struktūra

„Swedbank“ priėmė sprendimą keisti vadovybės struktūrą - taip įgyvendinamas dar vienas banko pokyčio programos etapas. Šiuo žingsniu „Swedbank“ toliau įgyvendina procesą, kuriuo siekiama perkelti atsakomybę bei kompetenciją arčiau klientų, taip stiprinant banką ir gerinant ilgalaikį jo pelningumą.

Kasdienio verslo sprendimus „Swedbank” priims naujas sprendimų priėmimo organas - Vyresnioji vadovybė, kurią sudarys 27 nariai. Vyresniosios vadovybės sudėtyje bus Švedijos bankininkystės regionų vadovai ir trijų Baltijos šalių bankų vadovai. Vyresniosios vadovybės nariais tampa ir „Swedbank“ banko Lietuvoje vadovas Antanas Danys bei „Swedbank“ Baltijos bankininkystės verslo plėtros tarnybos vadovas Giedrius Dusevičius.

Strateginius sprendimus priims Grupės vadovybės komitetas, kurį sudarys devyni asmenys.

Šie pokyčiai įsigalios nuo 2009 m. rugpjūčio 15 d.

Siekiant sustiprinti sistemingą ir vieningą pagrindą svarbiausioms sritims valdyti „Swedbank” grupėje, kartu su naujais organizaciniais pokyčiais bus keičiama ir komitetų struktūra grupės lygmenyje. Vienas iš tokių pokyčių pavyzdžių - „Aktyvų-pasyvų valdymo komitetas“, sukurtas valdyti balanso, likvidumo ir rizikos klausimus. „Swedbank” įsteigia ir „Rizikos valdymo komitetą”, kuriuo siekiama racionalizuoti ir padidinti rizikos valdymo srities nuoseklumą.

Įgyvendinant naują organizacijos struktūrą nauja „Swedbank” Žmogiškųjų išteklių vadove paskirta Marie Hallander Larsson. Marie Hallander Larrson šiuo metu užima tokią pačią poziciją „Posten” AB. Ji turi daugiau nei 20 metų patirties žmoniškųjų išteklių srityje, prieš tai ji vadovavo „Scandia Hotels” ir „Responsor” AB žmogiškiesiems ištekliams.


Šiame straipsnyje: Swedbankvadovybėstruktūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių