Pajūrio verslininkai – apie Joninių savaitgalį: kai kurie už tris nakvynes mokėjo 1,8 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Orams sušilus ilgąjį Joninių savaitgalį laisvų vietų Palangoje nebeliko. Labiausiai išlošė tie, kurie nakvynę užsisakė iš anksto, praneša LNK.

Privačius būstus Palangoje nuomojantys konstatuoja – per Jonines kurortas – perpildytas žmonių.

„Užsakinėja žmonės iš anksto. Seniau spontaniškai sugalvodavo važiuoti, dabar iš anksto užsisako“, – kalbėjo būsto nuomotojas Edas Balkaitis.

Ir viešbučių bei svečių namų savininkai tvirtina tą patį.

Seniau spontaniškai sugalvodavo važiuoti, dabar iš anksto užsisako.

„Joninėms ne tik, kad gausu, labai gausu. Mes esame labai patenkinti, nes tikrai ilgą laiką nebuvo (poilsiautojų – red. past.). Gegužis buvo šaltas ir birželis, deja, tik šioks toks“, – teigė „Astos vilos“ savininkė Irena Švanienė.

Į Palangą suplūdo ir tie, kurie čia turi antrąjį būstą. Sako, net daugiau nei įprasta autobusu į kurortą važiavo. Ypač gausu kauniečių.

Kai kurie būstus nuomojantys atviri – atvykusiems reikia plačiau piniginę atverti.

„Pas mus nelabai, nes mes turime daug užsakymų iš senų klientų. Tai kažkur 40–50 proc. didėja, bet čia tik dviem naktims, o paskui vėl viskas stoja į vietas“, – sakė E. Balkaitis.

Kiti aiškina, kad kainos kurorte nesikandžioja, bent jau pas privatininkus.

„Apytiksliai pasakysiu, jei dvivietis (kambarys – red. past.) privačiame sektoriuje 60–70 eurų, tai liepos mėnesį plius 10 eurų. Tai nėra ženklus didėjimas“, – kainas Palangoje komentavo I. Švalnienė.

Bet yra ir įspūdingų nakvynės kainų. Trys naktys gali kainuoti ir per 1 800 eurų.

Kai kurie poilsiautojai sako turintys tokią tradiciją per Jonines atvykti į kurortą ir žino, kad norint išlošti, nakvynę reikia užsisakyti iš anksto.

„Patogu su mažu vaiku, niekur skristi nereikia. Prie pat jūros išsinuomojome kotedžą, tai labai gerai. Užsirezervavome jau praeitais metais – ir pigiau, ir paprasčiau“, – dalinosi poilsiautojas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Jaunimas išvažiuoja ten, kur dar šiltesni orai, o man jau užteks. Atvažiavome švęsti mano 80-metį“, – sakė Basanavičiaus gatvėje kalbinta moteris.

„Tos jūros pasiilgstam, pušyno ošimo, gryno oro. Norisi kartais nuo kasdienybės atsiplėšti ir į šurmulį patekti“, – kalbėjo kita poilsiautoja.

Joninių savaitgalis – labai aktyvaus vasaros sezono pradžia.

Maisto kainomis poilsiautojai nesiskundžia. Tikina, kad taupant galima ir patiems pasigaminti, o kavinių darbuotojai sako, kad kainos – pagal kišenę. Dienos pietus galima suvalgyti ir už 6 eurus arba tik kepsnį už 18 eurų. 

Kad Palangoje tiek žmonių, turizmo specialistai nesistebi – juos ir geri orai atviliojo, ir ilgasis savaitgalis, ir renginių kurorte gausa.

„Joninių savaitgalis, o dar kai jis tampa ir ilguoju savaitgaliu, tai tikrai žmonės pasinaudoja proga, pasiplanuoja savo ilgesnes dar atostogas. Mes jau turime tokią tradiciją, kad Joninių savaitgalis – labai aktyvaus vasaros sezono pradžia“, – teigė turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė.

Kai kurie verslininkai sako, kad Joninės – tik preliudija.

„Paprastai žmonės atvažiuoja, atšvenčia Jonines ir išsiskirsto. Jau daug metų, pagal savo patirtį galiu konstatuoti, kad vasarą poilsiautojai Palangoje pradeda nuo maždaug liepos 10 d.“ – komentavo I. Švanienė.

Palangiškiai net meldžiasi, kad tik vasara pelną neštų.

„Duok Dieve, kad nelytų. Tik poterius ir kalbame iš ryto „Dieve, padėk, kad nė lašiuko“, – šypsojosi vyras.

Ilgąjį Joninių savaitgalį žmonių antplūdis buvo ir Neringoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bešikant sutrauktas verslinykas:

bešikant sutrauktas verslinykas: portretas
Vogiau ir vogsiu, mokėjau už Ohotelį tokias sumas, ir toliau mokėsiu. Va koks aš patrijontas.

DADU DADU

DADU DADU  portretas
Ne iš savo algų jie moka, čia tie patys bairaktaru pirkėjai.

M

M portretas
Ne,iš savo algos jie moka,o moka ponai atseit verslininkai mokescių nemoka,ir darbininkui minimumą numeta.Štai ir sukamės.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių