Parlamentaras siekia kasininkams uždrausti siūlyti įsigyti loterijos bilietų

Parlamentaras Andrius Kupčinskas siūlo kasininkams uždrausti siūlyti pirkėjams įsigyti loterijos bilietų.

Draudimas numatytas Seimo Ekonomikos komiteto nario registruotame Loterijų įstatymo pakeitime.

Pasak jo, didžiuosiuose prekybos centruose ir kitose kasdienių prekių įsigijimo vietose kasininkai siūlo įsigyti loterijos bilietų. Parlamentaras nuogąstauja, kad eidamas apsipirkti, žmogus gali nepastebimai išsiugdyti priklausomybę.

„Dažnu atveju tokia rinkodara ir reklama priverčia įsigyti loterijos bilietus ir vyresnio amžiaus žmones taip sumažinant savo mėnesines pajamas tikintis laimėti, nors daugelis perkančiųjų ir suvokia, kad šansų laimėti beveik nėra“, – BNS sakė pataisos iniciatorius.

„Žmogus, eidamas apsipirkti kasdien ar kelis kartus per savaitę, gali išsiugdyti nepastebimą įprotį prie maisto produktų pirkti ir loterijų bilietus, kurie dažniausiai eksponuojami galutiniame apsipirkimo taške – prie kasų ir kuriose įkyriai siūloma įsigyti išskirtinai loterijų bilietus, tačiau nesiūloma papildomai įsigyti maisto prekių ar kitų produktų – pieno, grėblių, alkoholinių gėrimų ir panašiai“, – kalbėjo A. Kupčinskas. 

Jeigu Seimas jo pataisą priimtų, bilietų platintojams, parduotuvių kasininkams būtų draudžiama skatinti pirkėjus dalyvauti loterijose siūlant jiems įsigyti loterijos bilietus. Taip pat A. Kupčinskas siūlė tokį draudimą numatyti ir loterijų organizatoriams, bet šios iniciatyvos ketina atsisakyti.

Lietuvos loterijų asociacijos prezidentas Andrius Karaliūnas sako, kad siūlomas pakeitimas ribotų loterijų organizatorių galimybes skelbti informaciją apie bilietų pardavimus.

„Jeigu parduotuvėje, kur pirktas bilietas, laimėjęs automobilį ar kitą didelį prizą, pranešime apie tai, čia bus skatinimas? O stendas, kad čia galima įsigyti loterijos bilietus, irgi skatinimas bus?“, – BNS svarstė A. Karaliūnas, prognozuojantis, kad dėl neaiškių formuluočių padaugės ginčų teismuose.

„Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė BNS pranešė, kad iki šiol tinklo parduotuvėse nebuvo taikoma praktika skatinti dalyvauti loterijose siūlant įsigyti loterijos bilietus.

„Kaip ir perkant bet kurią kitą prekę, tai – asmeninis pirkėjo sprendimas“, – teigė ji.

Savo pasiūlymą A. Kupčinskas užregistravo Seime svarstant įstatymo projektą, kuriuo būtų uždrausta nepilnamečiams dalyvauti bet kokiose loterijose. Jie negalėtų įsigyti jokių loterijų bilietų, jiems nebūtų galima išmokėti laimėjimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Na kai jaunas durnas tai suprantu paprastai išauga bet .... na žmogau kovok su narkotikų alkoholio priklausomybe.atrodo žmogus nesugalvoja kur pasireikšti darosi baisu, ir kas darosi žmonės kvailėja ir labai sparčiai

Geriau

Geriau portretas
Jau parlamentaras uždraustų eurojackpot bilietus po tris eurus. Visa europa žaidžia už du o lt milijonieriai už tris . Vieną eurą moka už visišką apgaulę joker... kuris yra akių dūmimas......

:))) joooo...kaip konservatorius

:))) joooo...kaip konservatorius  portretas
taip DRAUDIMAS :) Dabar kasininkams loterijos bilietus :))) Konservatorius Kupčinskas mano , jog taip " pagerins " pensininkų gerbūvį ? " papildys " piniginę ? :) O jei pensininkas kokį milijoną išloštų ? Konservatorius apsiverktų iš džiaugsmo ar nusivylimo ? :))) Konservatorius mano , jog mes net pasakyti ne nesugebame ? Oi kokie tie liberkonsetvatos " rūpestingi " ...fui.... .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių