Pašalpoms ir kompensacijos už šildymą ministerija papildomai skyrė 30 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) ketvirtadienį pranešė, kad piniginei socialinei paramai nepasiturintiems gyventojams užtikrinti papildomai skyrė 30,8 mln. eurų.

Tai padaryta įvertinus iš savivaldybių gautą informaciją apie lėšų poreikį socialinėms pašalpoms ir kompensuoti būsto šildymo išlaidas.

Papildomos lėšos skirtos 41 savivaldybei.

SADM duomenimis, išaugus energijos išteklių kainoms ir daugiau žmonių įgijus teisę gauti kompensacijas už šildymo išlaidas, nuo praėjusių metų pradžios kompensacijų gavėjų padaugėjo daugiau kaip du su puse karto, o išlaidos šiai paramai kilo 3,4 karto.

„Išaugęs besikreipiančiųjų skaičius parodė, kad priemonė buvo taikli ir tikslinga, todėl turime užtikrinti, kad savivaldybės nepristigtų pinigų piniginei socialinei paramai ir ji pasiektų visus, kuriems yra reikalinga“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. 

Išankstiniais savivaldybių pateiktais duomenimis, šių metų pirmąjį ketvirtį, palyginti su praėjusių metų tuo pačių laikotarpiu, vidutiniškai per mėnesį būsto šildymo išlaidų kompensacijų gavėjų padaugėjo 2,6 karto. 

Šiemet pirmąjį ketvirtį registruota 395,7 tūkst. paramos gavėjų, jiems priskaičiuota beveik 74 mln. eurų kompensacijų, pernai pirmąjį ketvirtį registruota 152,9 tūkst. paramos gavėjų, jiems pervesta beveik 23 mln. eurų.

Socialinės pašalpos gavėjų vidutiniškai per mėnesį padaugėjo 42,6 procento. Šių metų pirmąjį ketvirtį socialinę pašalpą gavo 98,7 tūkst., pernai tuo pačiu metu –  69,2 tūkst. asmenų. Išlaidos šiai paramai padidėjo 30,6 proc. – nuo 22,3 mln. eurų pernai pirmąjį ketvirtį iki 29,2 mln. eurų šiemet.

Anot SADM, nuo šių metų pradžios padidintos valstybės remiamos pajamos nuo 147 eurų iki 157 eurų, dėl to išaugo socialinės pašalpos, būsto šildymo ir vandens išlaidų kompensacijų dydžiai.

Piniginei socialinei paramai nepasiturintiems gyventojams kasmet skiriama apie 223,3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tada nebus ka VOGTI ! ar ne aisku dddd

yja

yja portretas
o kodėl negalima sureguliuoti kainas taip kad visiems būtų gerai ir be tų kvailų pašalpų ir kompensacijų

Kodėl

Kodėl portretas
Jie iš pavogtų pinigų pašalpas vadina kompensacijomis, tipo visi durni ir nieks nieko nemato dideliam kaime
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių