„Perlo Energijos“ vadovas: galima bauda viršytų 1 mln. eurų

Už vienašališką sutarčių pakeitimą ar nutraukimą iki 10 proc. metinių pajamų galinti siekti bauda nepriklausomai elektros tiekėjai „Perlui Energija“ reikštų milijoną eurų viršijančią sumą ir dar labiau apsunkintų įmonės situaciją, sako jos vadovas Vilius Juraitis.

„Tai reikštų didelius pinigus. Kalbame apie sumą, kuri gerokai viršija milijoną eurų. (...) Tai tiesiog dar labiau apsunkintų dabartinę situaciją“, – BNS sakė V. Juraitis. 

Taip jis komentavo Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pareiškimą, jog „Perlo Energijos“ sprendimas nutraukti fiksuotos kainos sutartis yra neteisėtas ir pažeidžia vartotojų interesus, o bendrovei gali būti skiriama bauda, siekianti iki 10 proc. praėjusiais finansiniais metais iš reguliuojamosios veiklos gautų pajamų, be to, gali būti stabdomas ar naikinamas veiklos leidimas.

„Perlo Energijos“ vadovas neatsakė, ar tokia bauda galėtų lemti bendrovės žlugimą. 

„Mes nenorėtume taip toli nubėgti, nes mes nesijaučiame, kad pagal dabartinį reguliavimą galėtume būti kažkur nuėję, kad galėtume gauti tokias baudas“, – teigė V. Juraitis. 

Pasak V. Juraičio, „Perlo Energijos“ apyvarta pernai viršijo 20 mln. eurų, o veiklos ataskaitą Registrų centrui ketinama pateikti artimiausiu metu.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba pirmadienį BNS informavo inicijavusi tyrimą dėl „Perlo Energijos“ veiksmų, kai įmonė nustatė nesąžiningas sutarčių sąlygas. Gavusi jo išvadą Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) ketina imtis veiksmų įmonės atžvilgiu.

V. Juraitis teigė, jog elektros tiekėjas yra pasirengęs bendradarbiauti su visomis institucijomis. 

Ko mes nenorime, tai viešo nuteisimo, kad jau yra viskas aišku.

„Su visomis institucijomis esame pasirengę maksimaliai bendradarbiauti ir visą informaciją, kurios jie paprašys, mes jiems pateiksime, kaip ir darėme iki šiol“, – sakė „Perlo Energijos“ vadovas. 

Jis taip pat teigė pasigedęs iš VERT konkrečių argumentų ir faktų, kodėl bendrovės veiksmai laikomi neteisėtais. 

„Manau, kad pradžioje reikėtų mus informuoti, kurioje vietoje jie mano, kad („Perlo Energijos“ veiksmai – BNS) yra neteisėti ir nuo to mes galėtume atsispirti. Viešai pareikšti nuomonę ir neišdėstyti faktų, manau, yra mažų mažiausiai neteisinga ir ar mūsų veiksmai yra teisėti, ar neteisėti, galų gale turbūt turėtų nuspręsti ne VERT, o teismas“, – teigė V. Juraitis. 

„Ko norime, jeigu yra konkretūs punktai, kur mes su VERT įstatymą skaitome skirtingai, tai žiūrime kartu į tą punktą, susitinkame ir kalbamės – mes tame nematome problemos. Ko mes nenorime, tai viešo nuteisimo, kad jau yra viskas aišku“, – pridūrė jis. 

Anot VERT, vartotojai, gavę „Perlo Energijos“ pranešimą apie siūlomus sutarčių pakeitimus, nebuvo informuoti, kad jie turi galimybę nesutikti su pakeitimais ir reikalauti, kad sutartys būtų vykdomos pagal sutartas sąlygas. VERT nurodo, kad „Perlo energijos“ pranešimai vartotojams privalo būti papildyti šia informacija.

Pasak V. Juraičio, įmonė iš rinkos reguliuotojo negavo jokio kreipimosi ar rašto, kur būtų detalizuoti galimai neteisėti veiksmai. 

„Šiuo metu pagal tai, kur jie kalba, kad mūsų yra neteisėti veiksmai, mes jokio detalizavimo neturime“, – teigė V. Juraitis.  

„Jeigu vartotojų teisės ar kažkokia kita institucija pripažins, kad mes kažką pažeidėme, tai mes turbūt eisime ir bandysime taisyti. Bet šiuo metu ko norėtume, kad mums išdėstytų poziciją, o mes turėtume laiko pagal galiojančius teisės aktus į ją atsakyti“, – sakė „Perlo Energijos“ vadovas. 

Bendrovė penktadienį pranešė, kad keičia visų klientų sutartis – pasirinkusieji fiksuotas kainas bus perkelti į kintamos kainos planą „Birža“, kurio tarifai priklauso nuo elektros kainos biržoje. 

„Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) duomenimis, nuo liepos 1-osios gyventojai su „Perlu energija“ sudarė 178,5 tūkst. sutarčių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Česlovas Vladas

Česlovas Vladas  portretas
Gražinkite skolą vargšui pensininkui 25,72, nes privertė jūsų darbuotojai sumokėti du kartus, kadangi perdavė Legal Balance, kurie ima dar dvigubai, o kaip įrodžiau jūsų darbuotojas jų klaidas, tai atsiemė, bet permokos negražina.

Budulis

Budulis portretas
Nepaėjo perekupams bizniukas:D

Alis...

Alis... portretas
gudručiai...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių