Premjerė: Vyriausybė teiks mokesčių reformą Seimui nepaisant nieko

Vyriausybė nekeis savo planų ir teiks mokesčių reformą Seimui nepaisant iniciatyvų skelbti pirmalaikius rinkimus ir atsistatydinti Ministrų kabinetui, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Aš manau, kad vis tiek Vyriausybė pateiks (mokesčių reformą – BNS) taip, kaip yra susiplanavusi, kadangi praktiškai visi įstatymų projektai, kuriuos spėjame parengti iki Sesijos pabaigos ir kurie buvo suplanuoti iki sesijos pabaigos pateikti, jie yra teikiami Seimui nepaisant nieko, Vyriausybė dirba. Ir manau, kad taip pat bus su mokesčių reformos projektais“, – žurnalistams Seime penktadienį sakė Ingrida Šimonytė.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija ketvirtadienį pareiškė, kad tęsiantis politiniam neapibrėžtumui laikysis saikingesnės pozicijos dėl mokesčių pertvarkos – jie žada „besąlygiškai remti tik tas mokesčių reformos dalis“, kurios būtinos gauti Europos Komisijos ir Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano (RRF) finansavimą.

Pasak pranešimo, liberalai laikosi nuostatos, kad susipažinę su projektais pritars mokesčių reformos paketui po pateikimo.

Tačiau liberalų požiūrį, pasak frakcijos, koreguoja tai, kad reformai nėra pritarusi pati Vyriausybė, yra neaiški jos perspektyva po NATO viršūnių susitikimo liepos 12 dieną, nes premjerė yra paskelbusi apie ketinimą atsistatydinti.

„Manau, kad tai, ką pasakė Liberalų sąjūdis, yra teisingas požiūris ta prasme, kad valstybės interesas, jog RRF lėšos būtų gautos pilna apimtimi, yra svarbesnis turbūt už kitus mažus politinius nesutarimus. Dėl to iš esmės visas mokesčių paketas, išskyrus PVM įstatymo pakeitimus, yra susijęs su RRF lėšų atlaisvinimu ar atrakinimu tų lėšų, kurios yra atidėtos. Tai tikiuosi, kad Liberalų sąjūdis savo žodžio laikysis ir palaikys visą paketą atitinkamai“, – kalbėjo premjerė.

Pasak I. Šimonytės, diskusijos dėl mokesčių reformos vyko dar prieš savivaldos tarybų narių išmokų skandalą, todėl tarp šių dviejų klausimų tiesioginio ryšio ji teigė nematanti. 

„Su mokesčių reforma, kaip ir visada, su mokesčiais Lietuvoje diskusijų yra labai daug. Įsitikinimas, kad mokesčiai gali tik mažėti, bet tuo pačiu metu galima žadėti tris su puse procento BVP (bendrojo vidaus produkto – BNS) gynybai ir visokiausius kitokius dalykus, kuriuos neaišku, kas turėtų finansuoti, tai čia, atrodo, kad žmonėms logika tokioje vietoje netrūkinėja“, – teigė I. Šimonytė.

„Nors ji tikrai trūkinėja, nes valstybė nieko, išskyrus mokesčių mokėtojų pinigus, tiesiog neturi“, – kalbėjo premjerė. 

Finansų ministrė Gintarė Skaistė gegužės viduryje sakė, kad mokesčių reformai įstrigus, Briuselis sustabdytų pervedimus Lietuvai iš RRF plano, o neišmokėtų lėšų suma būtų kur kas didesnė negu dabar sulaikyti 26 mln. eurų.

Pasak G. Skaistės, lėšų „įšaldymo terminas yra nuo balandžio 28-osios plius šeši mėnesiai“. Per tą laiką, ministrės teigimu, reikia priimti kai kurių mokesčių pataisų įstatymus.

Vieną iš jų – „žaliųjų“ akcizų paketą – Seimas jau priėmė gegužę, dar liko priimti nekilnojamojo turto mokesčio pataisas. Jei šiuos įsipareigojimus Lietuva įvykdys, sulaikytą 26 mln. eurų sumą Vyriausybė gautų kitų metų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xbnhfj,l/;l

xbnhfj,l/;l portretas
aisku BRIUSELIO nirodymis ivukdysim-gaunam milijardus e

Lauk kumele

Lauk kumele portretas
Trojos kumele nieko daugiau nemoka kaip tik palaižyt briuksleio biurokratu uzpakali, nes vaivaivai vai briukselis neišmokes kazkokios ten sumos, tegu apsišika tie briuselio birokratai su savo žaliaisiais kursais ir nevykeliu lepuneliu armija, išgyvenom blokada išgyvensim ir ta sušikta žaliaja psichoze

:)))

:))) portretas
isprotejes arklys soks nuo skardio nepaisant nieko. nesvarbu nei vezimas nei jo turinys...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių