R. Vainienė – už leidimą atsidaryti didesnėms parduotuvėms

  • Teksto dydis:

Vyriausybei žadant trečiadienį apsispręsti dėl nedidelių ne maisto prekių parduotuvių ir kirpyklų veiklos atnaujinimo nuo kitos savaitės, Lietuvos prekybos įmonių asociacijos (LRĮA) direktorė tikina, kad turėtų būti leista veikti didesnėms nei 300 kv. metrų ploto parduotuvėms.

„Gera žinia ir bloga žinia. Gera ta, kad atidaro, kaip ir mes siūlėme, kad numato prekybos vietų atidarymą su įėjimu iš lauko, ir gera žinia yra tai, kad numatytas vienam žmogui kvadratūros ribojimas 20 kvadratinių metrų, mes siūlėme 30 metrų – net ir didesnį. Ir tokia nelabai gera žinia, tokia su klaustuku, – dėl to prekybinio ploto – 300 kv. metrų. Tai yra labai mažo formato parduotuvės“, – BNS sakė R. Vainienė.

Pasak jos, dalį parduotuvių ploto užima prekės, prekystaliai, tad tikimasi, bus leista veikti ir didesnėms parduotuvėms, pritaikius tam tikrus ribojimus. Anot jos, mažo formato maisto parduotuvė yra 500 kv. metrų ploto.

„Ir mums yra dar klausimas, ar bus leidžiama atriboti, pavyzdžiui, jeigu parduotuvė yra 350 kvadratų, ar atribojus juos, atitvėrus, kad žmogus ten neitų, ar bus galima veikti. Tai, galima sakyti, dvi geros žinios ir viena tokia su klaustuku“, – kalbėjo R. Vainienė. 

Ekonomikos ministrė Aušrinė Armonaitė pirmadienį sakė, kad atidaromų parduotuvių plotas galbūt galėtų būti iki 300 kv. metrų, bet dėl to dar turės galutinai apsispręsti Vyriausybė.

Vyriausybė pirmadienį preliminariai sutarė, kad kai kurios ne maisto prekių parduotuvės ir kirpyklos galėtų atsidaryti nuo kito pirmadienio, tačiau galutinį sprendimą numatoma priimti šį trečiadienį.

Jei bus pritarta, veiklą galės atnaujinti nemaisto prekių parduotuvės, turinčios įėjimą iš lauko. Jose vienam klientui turės būti užtikrinamas 20 kv. metrų plotas, tiek pat ploto turės užtikrinti ir grožio salonai, be to, juose vienu metu paslauga galės būti teikiama tik vienam klientui

Premjerės Ingridos Šimonytės siūlymu Ministrų kabinetas planui pritarė „iš esmės“, tačiau Vyriausybės nutarimą numatoma priimti trečiadienį.

R. Vainienė patikino, kad epidemiologinė situacija prekyboje yra gera.

„Mes esame tuo įsitikinę, nes tai įrodo veikiančių parduotuvių epidemiologinė situacija, darbuotojai serga mažai, pirkėjai neužsikrečia. Mes žinome, kad galime veikti saugiai. Dėl to nematome nė vienos priežastis, nė vieno argumento, kodėl negalima atsidaryti. Dar daugiau, mes netgi galvojame, kad būtų galima dar ir kitą žingsnį žengti nelaukiant. Virusas plinta ne prekyboje“, – kalbėjo asociacijos direktorė.

Prekybininkai ir grožio paslaugų teikėjai sprendimų dėl jų veiklos atlaisvinimo tikėjosi dar praėjusią savaitę, tačiau Vyriausybė galiausiai šio klausimo nusprendė nesvarstyti.

Gruodžio viduryje sugriežtinus karantiną, šalyje uždaryta daugelis parduotuvių, išskyrus maisto, sporto ir laisvalaikio praleidimo vietų, apribotas žmonių judėjimas tarp savivaldybių ir susibūrimai tiek namuose, tiek viešose vietose. 

Tačiau praėjusį pirmadienį Ministrų kabinetas jau leido atnaujinti veiklą lauko slidinėjimo centrams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kieno

kieno portretas
čia agentė pastoviai mulkina piliečius?

Kawenskas

Kawenskas  portretas
Koks skirtumas ar 300 ar 500kv.m, juk žmonės galima riboti. Kas per debilai valdžoi sėdi jei negali dasigalvoti. Ir aplamai galėtų jau baigti su ta covid afiora. Juk ne liga čia, o politinis žaidimas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių