R. Vainienė: Vyriausybės sprendimas tenkina prekybininkų lūkesčius

Vyriausybei trečiadienį nusprendus stabdyti galimybių paso galiojimą bei nustačius plotą vienam prekybos vietos lankytojui, Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorė Rūta Vainienė sako, kad tokie sprendimai tenkina prekybininkų lūkesčius.

„Visą laiką siūlėme pandemiją prekyboje valdyti ne taikant galimybių pasą, bet nustatant ribojimą kvadratiniais metrais vienam pirkėjui. Viskas, kas nustatyta, atliepia mūsų buvusius lūkesčius ir europinę praktiką“, – BNS sakė R. Vainienė.

Atsisakius galimybių paso, parduotuvėms, turgavietėms ir kitoms prekybos vietoms, esančioms uždaroje erdvėje, nurodyta užtikrinti 15 kv. metrų bendrą plotą vienam lankytojui arba vienu metu aptarnauti ne daugiau kaip vieną asmenį.

Viskas, kas nustatyta, atliepia mūsų buvusius lūkesčius ir europinę praktiką.

R. Vainienės teigimu, bendras plotas yra tikslesnis rodiklis nei prekybos plotas, o tam specialiai pasiruošti nereikės.

„Reikės, aišku, iškabinti, kiek žmonių gali būti tuo metu, nustatyti krepšelių skaičių ir juos suskaičiuoti, bet čia valandos laiko pasiruošimas“, – teigė ji.

R. Vainienė anksčiau BNS teigė, kad prekybininkams priimtiniausi ribojimai, taikomi bendram, o ne prekybos plotui – tokį pasiūlymą jos vadovaujama asociacija buvo pateikusi ir Vyriausybei.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė stabdyti galimybių paso Lietuvoje galiojimą – jo nuo šeštadienio nebereikės rodyti nei kavinėse, nei parduotuvėse, nei renginiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
Lai dabar panaikina PVM kad zmones atleistu uz ZEMINMA ZMONIU
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių