Šardžoje pasirašyta Lietuvos ir JAE verslo tarybos steigimo sutartis

  • Teksto dydis:

Šių metų gegužės 4 d. Lietuvos verslininkų delegacija, kuriai vadovavo Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) prezidentas ir Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos (LPPARA) viceprezidentas Zigmantas Dargevičius, lankėsi Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) esančiuose Šardžos prekybos ir pramonės rūmuose. Čia verslo atstovai dalyvavo Lietuvos ir JAE verslo forume.

Glaudesni ekonominiai ryšiai

Forumo dalyvius sveikino JAE prekybos ir pramonės rūmų federacijos vicepirmininkas, Šardžos prekybos ir pramonės rūmų pirmininkas J. E. Abdullah Sultanas Al Owaisas, Lietuvos ambasadorius JAE Ramūnas Davidonis ir Kauno PPAR prezidentas Z. Dargevičius.

Verslo forumo metu buvo pasirašyta Lietuvos ir JAE verslo tarybos steigimo sutartis tarp Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos ir JAE prekybos ir pramonės rūmų federacijos.

Įsteigtos Lietuvos ir Jungtinių Arabų Emyratų verslo tarybos tikslas – sustiprinti dvišalius ekonominius santykius, auginti investicijų srautą tarp abiejų šalių, kurti glaudesnius tarpusavio prekybos ryšius, organizuojant vizitus ir teikiant paramą Lietuvos ir JAE įmonėms, ypač prekybos ir pramonės sektoriuose.

Komanda: Kauno PPAR prezidento Z. Dargevičiaus vadovaujama 30 verslininkų delegacija iš Lietuvos lankėsi Šardžos prekybos ir pramonės rūmuose.

Susitikime su J. E. Abdullah Sultanu Al Owaisu KPPAR prezidentas Z. Dargevičius ir ambasadorius R. Davidonis aptarė tolesnę Lietuvos ir JAE verslo tarybos veiklą, investicijų ir prekybos ryšių tarp abiejų šalių verslų skatinimą ir planuojamus vizitus.

Beveik 30 skirtingiems sektoriams atstovaujančių įmonių, kurios yra Kauno ir Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų narės, dalyvavo forumo metu vykusiuose dvišaliuose verslo susitikimuose (B2B). Juose Lietuvos ir JAE įmonių atstovai aptarė bendradarbiavimo  perspektyvas, investicinius mainus, dalyvavimą JAE ir Lietuvoje vykstančiose parodose ir renginiuose.

Misija į Omano Sultonatą

Prieš vizitą į JAE Lietuvos verslininkų delegacija lankėsi Omano Sultonato sostinėje Maskate. Kartu su delegacija, kuriai vadovavo KPPAR prezidentas Z. Dargevičius, su verslo misija į Omano Sultonatą vyko ir Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Draugystė: (iš kairės) A. Armonaitė, Kauno PPAR Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus atstovė Ingrida Braziūnienė ir KPPAR prezidentas Z. Dargevičius įteikė dovaną Omano prekybos ir pramonės rūmų pirmininkui Faisalui Abdullah Al Rawasui.

Vizito metu Lietuvos delegacija susitiko su Omano prekybos ir pramonės rūmų pirmininku Faisalu Abdullah Al Rawasu ir Omano prekybos, pramonės ir investicijų skatinimo ministru Qaisu bin Mohammedu Al Yousefu. Susitikimuose buvo aptartos tolesnio abipusio bendradarbiavimo tarp abejų prekybos rūmų perspektyvos ir galimybės Lietuvos verslininkams.

Ryšiai: Kauno PPAR prezidento, LPPARA viceprezidento Z. Dargevičiaus vadovaujama verslininkų delegacija iš Lietuvos svečiavosi Lietuvos ir Jungtinių Arabų Emyratų verslo forume.

Balandžio 30 d. Lietuvos delegacijos atstovai dalyvavo Omano prekybos ir pramonės rūmų organizuotame pirmajame Omano Sultonato ir Lietuvos verslo forume. Maskate Lietuvos verslininkai taip pat susitiko su Omano Sultonato lietuvių bendruomene. Be to, verslo misijos metu įmonių iš Lietuvos atstovai turėjo galimybę apsilankyti didžiausiose Maskate įsikūrusiose įmonėse ir dalyvavo B2B renginyje su Omano verslininkais, kur mezgė naujus bendradarbiavimo ryšius.

Misija: Lietuvos verslo atstovai taip pat lankėsi Omano prekybos ir pramonės rūmuose.

Verslo misijoje dalyvavo Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė, viceministras Karolis Žemaitis ir Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje ir Omano Sultonatui Eitvydas Bajarūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiog baisu

Tiesiog baisu portretas
Ten juk diktatūra baisesnė nei Baltarusijoje, jokios opozicijos nėra, jei atsirastų - jų net neeksportuotų į LT, iškart pakartų, net rinkimai į valdžią nevyksta... Ir pas juos Ukrainos vėliavų nėra, ir Rusijai sankcijų jie jokių netaiko...

ll

ll portretas
O kokie verslininkai su Armonaite vyko taip ir neįvardinami ? Ar ne bus kaip Taivano atveju savi verslininkai aktyviai rėmę per rinkimus pinigais. Ir kodėl būtent su šia šalimi?

kantrus pilietis>armonautei

kantrus  pilietis>armonautei portretas
o tai kaip su tomis ,, milijoninėmis'' Taipėjaus investicijomis ? kurias žadėjo ,,žmoga'' kuriai ar kuriam surengei pažintinę ekskursiją po seimą ? manėme , kad be muilo ...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių