Seimas įteisino specializuotas tabako parduotuves, uždraudė viešai rodyti rūkalus

Seimas įteisino specializuotas rūkalų, įskaitant elektronines cigaretes, parduotuves arba skyrius – jie pradės veikti nuo 2025 metų, o įprastose parduotuvėse nebebus galima viešai demonstruoti rūkalų ir jų aksesuarų.

Parlamentarai ketvirtadienį priėmė dar 2019 metais registruotas Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas: už balsavo 44 Seimo nariai, prieš 13 buvo, o 17 susilaikė.

Specializuotose parduotuvėse bus galima prekiauti tik tabako gaminiais ir su jais susijusiomis prekėmis, tačiau nebus galima jų rodyti išorinėse vitrinose.

Kitose parduotuvėse bus draudžiama viešai demonstruoti tokius gaminius – bus leidžiama nurodyti tik rūkalų pavadinimus bei pakelio ar pakuotės kainas.  

„Valstietis“ Aurelijus Veryga įsitikinęs, kad nauja tvarka labiau apsaugos nepilnamečius nuo rinkodaros ir reklamos. 

Seimas po svarstymo pataisoms buvo pritaręs dar 2020 metų birželį, tačiau dėl artėjančių parlamento rinkimų rudenį „valstiečių“ iniciatyva jos taip ir nebuvo patvirtintos.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

cia skaitos seimas ,nejuokinkite ,vagiu irstvas,

cia skaitos seimas ,nejuokinkite ,vagiu irstvas, portretas
Kada seimas nustos vogti,ir uzdraus vogti kitiems,seime sedi tik juogdariai,rimtus klausimus nesprendzia,tik sau palankius,kur sazine pas seimunus,sedi nosi krapsto,sikna rakineja ir visokias nesamones isdarineja,o rimti vagys paciame seime darbuojas,oi kaip grazu,,mat zmones durniai nieko nesupranta,seimas dauguma vagiu nariai iteisinti,,lietuva suzlugdyta seimunu deka,jie paverte lietuva be lietuviu,dauguma per kysius apsigyvene rusijos begliais,lietuvos raidynas naikinimas,kur tik paziuresi visi vadovai apsivoge,ir dar mandrus,nes zino ,kad jiems nieko nebus uz vagystes,nes teismai patys paleidzia nusukaltelius namo ,kad susitvarkytu visus dokumentus,kitur iskarto uzdaro o musu teismai palengvina nusikalteliu gyvenima,rusijos snypai vaiksto po valstybe laisvai nes neigali valdzia,saules vezejai atvirai duoda interviu rusijoje,baltarusijoje o lietuvos teismai neturi irodymu,ar durniau gali buti,,kai akivaizdu,bet teismai nemato,KUR MES EINAM,LIETUVA NAIKINAMa paciu lietuviu rankom

pensininkė

pensininkė portretas
prekyba iš po prekystalio. tegul būna atskiros parduotuvės tik rūkalų ir ten neįleidžia kol neturi tinkamo amžiaus, o be to kas nori viisada gauna ko nori kiti nuperka

kaunietis

kaunietis portretas
laikas imtis ir alkoholio viešinimo, greit LT neliks jokių problemų
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių