Seimas nesvarstys siūlymo šildymo PVM sumažinti iki 5 proc.

Seimas nepriėmė svarstyti „darbiečių“ siūlymo laikinai – iki 2022 metų gegužės – šilumai taikyti 5 proc. lengvatinį pridėtinės vertės mokestį (PVM). Dabar jo tarifas yra 9 proc.

Už Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisų svarstymą antradienį balsavo 56 parlamentarai, 19 buvo prieš, o susilaikė 50.

Kaip sakė pakeitimus pristačiusi „darbietė“ Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, lengvatinis tarifas būtų taikomas ne tik centralizuotam daugiabučių, bet ir individualių namų šildymui.

„Siūlome 5 proc. PVM tarifą taikyti šilumos energijai, centralizuotam šildymui, taip pat individualių namų šildymui bei karšto vandens paruošimui. Šiuo metu (...) individualių namų gyventojai lengvatų iš viso neturi, kai kalbame apie gamtines dujas“, – kalbėjo ji.

I. Kačinskaitė-Urbonienė tikino, kad sumažintas tarifas „laikinai ir nedaug, bet sumažintų galutines sąskaitas vartotojams“.

9 proc. PVM dabar taikomas centralizuotam šildymui, o dujoms ir elektrai – standartinis 21 proc. tarifas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

slyksti valdzia,nenorinti suprasti tautos

slyksti valdzia,nenorinti suprasti tautos portretas
KO CIA DABARTINIAM SEIMUI SVARSTYTI GYVENTOJAMS AKTUALIUS KLAUSIMUS.jUK KONSERVAI TAI TURTINGUJU PARTIJA,JIEMS PINIGELIU UZTENKA,O VISI KITI TEGUL DUONOS PLUTA GRIAUZIA IR VANDENELIU UZGERIA TAI IR PER METUS UZ SILDYMA APSIMOKES.juk seimieraims dabar aukso dienos-ka nori ta ir daro-tauta jiems visai nerupi.SVARBU tik pokazuka ,kad mes esam valdzioje ir ka norim ta darom,o jus ten ubagai ir toliau verkslenkit ir sausos duonos pluta griauzkit.

Paprasčiau

Paprasčiau  portretas
kalbant įžūlūs valdantieji kol nebus išpašalvonyti nepriėmė protingo pasiūlymo....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių