Senjorai: kiek mums pakelia pensiją, tiek pakelia ir kainas

  • Teksto dydis:

Vidutinė pensija su būtinuoju stažu 2024 metais galėtų pasiekti 565 eurus. Tokius pažadus Prezidentūroje vykusio susitikimo metu išgirdo Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Prezidentė Grasilda Makarevičienė, praneša LNK.

Protestuoti nesiruošia

„Labai nerami situacija, dėl to, kad kainos kyla ne dienom, o valandom. Suprantamas dalykas, labai sunki situacija visai valstybei, čia ir koronos, ir pabėgėliai, daug provokacijų iš šalies, kur žmonėms suteikia neteisingą informaciją, ir kainos. Kainos pas auga ne dienom, o valandom. Viskas į vieną vietą susideda ir tada paprastai įvyksta sprogimai. Sunku suvaldyti situaciją, bet kiek galime, valdome situaciją, raminam žmones. Aš dabar važinėju po visus rajonus“, – kalbėjo G. Makaravičienė.

Ji lankėsi ir Prezidentūroje, kurioje, kaip pasakojo, išgirdo pažadų apie pensijos didinimą: „Man atrodo, kad šiandien aš labai patenkinta, išėjusi iš Prezidentūros. Mes išgirdome pozityvią žinią, ko negirdėjome seniai, per tuos visus įvykius. Socialinės apsaugos ministrė pristatė visą formą ir suteikė mums dokumentų, kad mes susipažintume apie pensijų didinimą Lietuvoje, kad aš galėčiau savo žmones informuoti ir kad jie žinotų, dėl to, kad vieni kalba vienaip, kiti kalba kitaip. Reikėtų daugiau komunikacijos. Aš labai patenkinta socialinės apsaugos ministre, kad ji pateikė mums visą paketą dokumentų, kaip vyks pensijų didinimas ir kompensavimas“.

Kaip sakė G. Makaravičienė, senjorai dėl mažų pensijų nesiruošia protestuoti: „Man atrodo, visus klausimus reikia spręsti civilizuotai, o ne gatvėm, mitingais ir visokiais grasinimais. Aš tokios nuomonės ir visiems žmonėms sakau. Bet dabar atsiranda tų provokatorių... Aš su šeima ilsiuosi pajūry, man skambina mūsų žmonės: „Grasilda, kiek atvaryti autobusų į Seimą? Tu gi perversmą darai valstybėj ir mitingą darai. Mums paskambino, kad mes paprašytume jūsų, kad kuo daugiau atsiųstumėte žmonių ir autobusų“. Sakau: „Klausykit, aš atostogauju, jokio perversmo aš nedarau, jokio mitingo nedarau, o kai darysiu, tai jūs sužinosite pirmi“. Aš nepalaikau tokių dalykų, savo žmones kalbinu ir prašau. Civilizuotai reikia, taip daugiau naudos nei mitinguose“.

„Netapkite pinigų vergais“

„Aš pragyvenau didelį amžių. Nė vienas prezidentas nepasidomėjo, kaip mes gyvenam. Nė vienas. Ir nepaklausė, ar turime, ką valgyti. Ir aš labai dėkinga gerbiamam prezidentui, kad jis mus visus sukvietė ir mes sužinojom, kas bus toliau su mumis, kaip mes gyvensim“, – kalbėjo ji.

Aš pragyvenau didelį amžių. Nė vienas prezidentas nepasidomėjo, kaip mes gyvenam. Nė vienas. Ir nepaklausė, ar turime ką valgyti.

„Reikia sustabdyti kainų kėlimo apetitus, nes kiek pakelia pensiją, tiek pakelia kainas. O šito kol kas mes nejaučiam. Man buvo labai gaila, su visa pagarba mūsų premjerei, kai ji pasakė, kad į rinkodarą nesikiš. Tai kam tada reikalinga valstybė, kam reikalingi vadovai? Reiškia, mokesčiai mums, o dividendai – jiems. Aš paprašyčiau ir verslo, ir visų nepasidaryti pinigų vergais. Dabar toks sunkus laikotarpis mūsų valstybei, tai padėkit nors kiek tai valstybei, padėkit mums nors kiek. Yra pas mus tokių žmonių, kurie neturi darbo stažo. Kodėl? Sovietiniais laikais, kada žmogus dirbo kenksmingos sąlygomis, jis penkeriais metais anksčiau išeidavo į pensiją. Dabar tas stažas neužskaitytas, jie neturi stažo. Jie, neturėdami stažo, gauna labai mažas pensijas ir, kai apsimoka mokesčius, paslaugas, maistą, vaistus... Be vaistų mūsų amžiaus žmonės jau negali gyventi, jiems reikia vaistų“, – sakė Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos prezidentė.

„Mes labai norėjome įstoti į Europos Sąjungą ir įstojom, bet Europos Sąjungos į Lietuvą neatsivedėm – skurdas didžiausias, pensijos mažiausios, atlyginimai mažiausi, o kainos kyla ne dienom, o valandom. Tai reikia kažką daryt ar ne?“, – retoriškai klausė G. Makaravičienė.

Esą Prezidentūroje jai pažadėjo, kad bus pokyčių: „Ir Prezidentūra pažadėjo, ir socialinės apsaugos ministrė. Aš labai patenkinta, kad šita ministrė vadovauja socialinei apsaugai, dėl to kad ji mums viską išaiškina, mums visus dokumentus pateikė, ji pasiruošusi ištiesti pagalbos ranką, kam to labiausiai reikia. Ir labai ačiū mūsų prezidentui“.

Planuojama, kad pensija pusę vidutinio atlyginimo pasieks tik 2024 metais. Pasak G. Makaravičienės, tiek laukti yra gan ilgai: „Norėtųsi greičiau“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriausiai

geriausiai portretas
tai zalieji padalino pensijas po 100 euru visiems po lygiai kas gauna 1000 ar 500 euru pensija ,gavo ta pati kas gauna pensija iki absoliutaus skurdo ribos tai 257 euru.Nereiktu pamirsti ,kad blinkt viciute tai nuvare sodra 10 milijardu istaske pinigu ir i Briuseli isdume.O kas Lietuvoje sukure net keturias pensiju rusis ,ka sito nezinote ,kriuksi ,kad dabartiniai kazka tai padare -nepadare ,juk valdzioje po 1990 metu tai sedi daugiausiai TSKP-KPSS-komunistu partijos nariai ,jie ir tas pensijas paskyre ,su savo lyderiu A.Brazausku.Ka pamirsote ,kas buvo pirmas Prezidentas ir kaip kompartija keite svarkus ir sukneles .Tai ir is ju reikalaukite.Galima dar prisiminti ,kad exkompartijos nare ex prezidente atsisake deti parasa del vienisu zmoniu priemokos prie pensijos.Ir tik dabar vieno seimo nario projekto deka jau vienisi pensininkai nuo liepos gauna vienisu zmoniu pinigus.Nereikia cia tu lia-lia-tralia .Patys musa patys rekia ,sena komunistu dainele.

Petrui

Petrui portretas
jei nežinai tai kam čia rašinėji? Visi tau tik tinginiai ir ne daugiau? Gėda būtų tokias sowietinio partorgo pažiūras demonstruoti..._Norintis gauti bedarbio pašalpą turi turėt du metus nepertraukiamo d.stažo o ir jei jį turi tai gauna kelių šimtų maurų pašalpą tik pusę metų. Toliau - špyga. Žmonės darbo biržoj(liežuvis neapsiverčia vadint ,,užimtumo tarnyba") stovi vien dėl to kad susirgus medicina būtų nemokama.Na + dar tikisi normalaus darbo pasiūlymų. Bet ten tik išspaudžia visus pinigus sau per visokius juokingus mokymus, perkvalifikavimus bei kt nesamones ir tiek (įsigijes profesijas kokias kiša DB darbo vistiek nėra)

As

As portretas
Apie ta pone ,tuscia vieta,o apie pensija,tai didele reklama jau padaryta, o pinigu dar nera o gal ir nebus,palaukyme
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių