Siaurukas nuo šiol siūlys ir maudynes pirtyje bei kubile ant bėgių

  • Teksto dydis:

Penktadienį Anykščiuose visuomenei pristatytas Siauruko traukinio vagonas su pirtele, pranešė Susisiekimo ministerija.

„Kiekvienais metais turistams ir vietiniams pramogautojams siekiame pristatyti džiuginančią naujieną. Siauruko važiuojanti pirtelė su kubilu yra svarbiausias mūsų 2022 metų projektas. Tikiu, kad kultūros paveldą galima pristatyti inovatyviai ir išradingai“, – vagono su pirtele pristatymo metu sakė viešosios įstaigos „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktorius Darius Liutikas.

Vadovas teigė tikintis, jog „siauruko važiuojanti pirtelė taps žinomu ir atpažįstamu objektu Aukštaitijos kraštovaizdyje“, o pirtelės pramoga susidomėję turistai ir siauruko krašto gyventojai „dar kartą atkreips dėmesį ir į mūsų puoselėjamą išskirtinį kultūros paveldą“.

„Siaurukas svarbus sentimentais. Pirmą kartą į Anykščius dar mokyklos laikais atvykome siauruku. Šiandien unikali diena, toks objektas turbūt bus pirmas pasaulyje ir Lietuva galės pasigirti ir konkuruoti su pirčių mylėtojais suomiais. Tai turėtų išgarsinti Siauruką ir jo pirtį už Lietuvos ribų“, – sakė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Linkiu, kad pirtį ant ratų greitu laiku temptų ir istorinis garvežys varomas malkomis“, – pridūrė jis.

Linkiu, kad pirtį ant ratų greitu laiku temptų ir istorinis garvežys varomas malkomis.

Pasak „Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ kelionių organizavimo ir projektų valdymo skyriaus vadovės Rasos Povilavičienės, šia nauja pramoga galės džiaugtis visi norintys ištisus metus.

Poilsiautojai turės galimybę pasirinkti net kelis maršrutus kelionei vagonu-pirtele. Iš Anykščių geležinkelio stoties bus galima vykti iki Rubikių ežero arba iki stotelės „Pagoja“ – WakePond pramogų parko, o keleiviai iš Panevėžio Siaurojo geležinkelio stoties galės vykti iki Raguvėlės tvenkinio.


Šiame straipsnyje: siaurukaspirtiskubilas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau , kad

Manau , kad portretas
Tiesiog kelionė siauruku sulauktų daugiau norinčiűjų. Sėdėt bačkoj ar pirty - koks skirtumas važiuoji ar ne ... Čia tik snobam labai svarbu. O dardėti ant medinių suolų 30-40 km/val - 21- mam amžiuje jau atrakcija. O kaži kodėl Pasvalys neįsijungia su savuoju siauruku ?.. Tingi sukt galvas ....

ostapo Benderio draugelis KazimYrovicius

ostapo Benderio draugelis KazimYrovicius portretas
buvo ykures bordely ant ratu , veziodavo besidulkinancius po miesta ir apylinkes , o cia bordelis su pirtim ant ratu , liberastiniaisocdemai - su konservatdegeneratu iskrypeliais keicia imidza is saunu ir pirteliu rusiuose , lenda ant gelezinkelio begiu y kubilus

ši idėja man patinka

ši idėja man patinka  portretas
maudynės kubile ant bėgių
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių