60 metų Kaune veikianti siuvykla skelbs bankrotą: pamačius šildymo ir elektros kainas ištiko šokas

  • Teksto dydis:

Augančios sąskaitos už šildymą ir elektrą žudo verslą. Kai kurie verslininkai, pamatę, kiek teks mokėti, priversti užsidaryti, praneša LNK.

Įmonėms teks bankrutuoti

„Siuvimo įmonės, kuri gyvavo 60 metų, išgyveno ne pačius geriausius laikus, gruodžio 31 d. jos nebelieka“, – sakė UAB „Atropa“ direktorė Dalia Kučinskienė.

60 metų Kaune veikianti siuvykla skelbs bankrotą, nes pamatė, kiek teks mokėti už šilumą ir elektrą.

„Tuo, ką pamačiau, negalėjau patikėti. Iš tikrųjų buvau šoke“, – tvirtino D. Kučinskienė.

Sąskaita už dujas, lyginant su pernai, aštuonis kartus didesnė.

D. Kučinskienė teigė, kad pernai vieno kubinio metro dujų kaina buvo 0,28 eur. O šiais metais, po liepos 1 d., vieno kubinio metro kaina – 2,41 eur.

Verslo konfederacija nesistebi – esą tai patiria ne vienas verslininkas. Juos stebina tai, jog, artėjant šaltajam sezonui, niekas apie pagalbą verslui nekalba.

„Vartotojams valstybė turi kažkokius kompensacinius mechanizmus, o verslui nėra“, – kalbėjo Verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis.

O įrankių, anot verslo, valstybė turi.

„Galima kalbėti ir apie PVM lengvatą, arba apie perdavimo paslaugos, kurią teikia valstybė siunčiant elektrą, kainos mažinimą. Priemonių valstybė turėtų“, – aiškino A. Romanovskis.

Siūlo statytis saulės elektrines

Nors šildymo sezonas prasidėjo, valdžia apie pagalbą verslui tyli.

Tai negali bankrutuoti, jei pas visus tokios pačios sąskaitos.

„Valstybė pirmiausia žiūri į labiausiai pažeidžiamus vartotojus, mūsų žmones“, – komentavo energetikos ministras Dainius Kreivys.

Pasak ministro, valstybė padeda verslui pereiti prie žaliosios energijos. Šiuo metu, kaip ir įprasti vartotojai, gali gauti 30 proc. sieksiančią valstybės dotaciją. Kitaip tariant, už dujas negalinčiam susimokėti verslui ministras siūlo pereiti prie atsinaujinančių energijos šaltinių.

„Net mažos saulės elektrinės ant stogų... Gyventojai statosi savo elektrines, tai ir smulkus verslas gali pasistatyti tas smulkias elektrines ir turėti elektrą pakankamai pigiai“, – tikino D. Kreivys.

„Atskirai vienai įmonei, ar tai būtų saulės jėgainė, yra nerealu, kad tu galėtum pasigaminti tiek elektros, kad tai tave išgelbėtų“, – nepritarė A. Romanovskis.

Tačiau ministras atkirto: visiems sąlygos vienodos.

„Jeigu mes pasižiūrėsime į kitą smulkų verslą, su kuriais konkuruoja šitas smulkus verslas, jam taip pat tokios pačios sąskaitos. Tai negali bankrutuoti, jei pas visus tokios pačios sąskaitos“, – sakė D. Kreivys.

Bet siuvyklos vadovė sakė, kad bankrutuoti teks, nes gavo sąskaitą už dujas.

„Mes mokėdavome tūkstantį ar 2 tūkst., o dabar mokėsime per mėnesį 4–6 tūkst. ir netgi, jeigu bus šalta žiema, iki 12 tūkst. Tokių pinigų mes paimti negalime“, – aiškino D. Kučinskienė.

Iš darbo teks atleisti virš 40 darbuotojų, iš kurių daugiau nei pusė – neįgalūs.

„43 darbuotojai išeina į niekur“, – teigė D. Kučinskienė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ko čia inkščiat ? Balsuokit toliau už vagis ir iskrypelius , dar ne ta pamatysit. Tuoj jusu vaikus mokyklose pagal Geiropos nurodymus privalomai pradės mokyti p..ederastijos.

Pil.

Pil. portretas
Sąmoningai naikina verslą ir viską Lietuvoje, matomai lauke Ruso.Ką gi ,laukiame ir mes.

Ar neaišku

Ar neaišku portretas
Valdžia nori sunaikinti tokius verslus. Dabar užsidaro, o vėliau ir turto neteksite. Turi visi verslai Lietuvoje vienytis ir kilti kovai.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių