Kirpyklos dar neatsigauna po pandemijos smūgio: daugelis užsidarė, suklestėjo šešėlinis verslas

  • Teksto dydis:

Praėjus pirmajam savaitgaliui be galimybių paso, verslas jau skaičiuoja išaugusį klientų skaičių. Tačiau kirpyklose situacija kitokia – kai kurios kirpėjos tikina lankytojų antplūdžio nepastebėjusios, praneša LNK.

Vieno grožio savininkė tikino, kad lankytojų antplūdžio sustabdžius galimybių pasą nepajuto.

„Galiu kalbėti tik apie savo saloną. Pas mus, ačiū Dievui, dauguma klientų buvo paskiepyti ir mes tikrai neturėjome stokos, kad būtų tuščia. Tiesiog šitas laikotarpis yra supuolęs su tuo laikotarpiu, kada gruodžio mėnesį žmonės daug gražinasi, ir dabar praėjo mėnuo, kada vėl sistemiškai ateina tvarkytis. Plius paleido tą pasą, tai gal ir supuolė tie momentai, bet kad jų padaugėjo, aš negaliu pasakyti. Bet gal ir atsiras tokių klientų, kurie sėdėjo namie, laukė“, – sakė grožio salono savininkė Elena Dudinskaja.

Ji pripažino, kad, kai buvo įvestas galimybių pasas, pasitaikydavo ir nepasiskiepijusių klientų, prašiusių juos priimti.

„Be abejo, buvo, bet tvarka yra tvarka. Niekas nenori mokėti baudų, tai labai disciplinuoja ir motyvuoja. Baudos buvo didelės, ir tokioje pozicijoje draugų, pažįstamų negali būti, nes mes dirbame salone, kur esame atsakingi ne tik už savo klientus, bet ir už savo kolektyvą. Tokių dalykų mes neleidome“, – teigė E. Dudinskaja.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Moteris tikino girdėjusi, kad dalis gyventojų grožio procedūras bandė atlikti ir patys, namuose.

„Bandymų tikrai buvo, buvo galima ir pasijuokti iš kai kurių klientų, nes kai kurie bandė save pakirpti, vyrus pakirpti. Ačiū Dievui, buvo žiemos periodas, buvo galima ant galvos užsidėti kepurę. Buvo tikrai daug morališkų traumų klientams“, – pasakojo pašnekovė.

E. Dudinskaja tvirtino, kad šiuo metu yra grįžę 90 proc. jos klientų.

„Kai epidemija bus sustabdyta, mes suprantame, kad viskas nebus taip, kaip buvo. Kalbant apie mūsų sferą, labai daug salonų užsidaro, neišsilaiko. Tikrai daug kolegų išeina į namus dirbti nelegaliai. Epidemija padarė šešėlinį variantą“, – kalbėjo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Cia jau valstybes garbes reikalas,grazinti i darbo rinka nelegalus-namudininkus grozio specialistus.Karantinas jau baigesi.:) Jeigu bobutems negalima savo uzaugintomis darzovemis prekiauti prie turgaus ant tratuaro ir privalo tai daryti tik turgaus teritorijoje.O cia kontaktine paslauga atliekama namu salygomis ir daznai su kraujo praliejimu pvz. manikiura darant ir t.t.Tai gal ir dantis galima pas ka nors namuose,pigiau, taisytis ar kokia degaline savo garaze atsidaryti. :)

S.S.S.

S.S.S. portretas
viskas priklauso nuo paklausos. Gi viskas priklauso nuo žmonių, yra paklausa yra ir pasiūla. Didėjant klientų skaičiui keliamos kainos. Nepatinka visada galima pasiieškoti kas kerpa pigiau arba aplamai namuose. O kad dauguma perėjo per pandemija dirbti nelegaliai tai faktas. Turi savo gausų klientų ratą, naujų nepriima. Kadangi pas mumis durnių valdžioje neaišku, kas šaus į galvą, gal vėl bus viskas uždaryta, todėl dar tikrai greitai iš juodos rinkos daug kas negrįš.

pilietis

pilietis portretas
tikrai,daugelis kirpeju pries pandemija buvo pasijaute nepakeiciami...ir tos beprotiskos kainos!!!dabar zmones daug ka suprato!!!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių