Taivano ekonomikos viceministras: su Lietuva mus suartino Kinijos politika

Lietuvoje viešintis Taivano ekonomikos viceministras sako, kad jo šalies ekonominę partnerystę su Lietuva paskatino Kinijos veiksmai, kai pernai Vilniuje atidarius Taivaniečių atstovybę Pekinas ėmėsi neoficialių sankcijų prieš Lietuvą.

„Nei Lietuva, nei Taivanas pernai neketino provokuoti Kinijos. Dėl paprasto Taivaniečių atstovybės pavadinimo Kinija prieš Lietuvą ėmėsi nepaskelbtų sankcijų. Tai išgąsdino – mes turime iš to išeiti. Štai kas mus paskatino būti kartu su Lietuva“, – Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir Taivaniečių atstovybės ketvirtadienį surengtoje apskrito stalo diskusijoje teigė Chern Chyi Che (Čern Ši Če).

Taivano atstovai susitikime, kuriame dalyvavo abiejų šalių politikos, verslo ir mokslo atstovai, pristatė bendradarbiavimo galimybes puslaidininkių, startuolių, biotechnologijų, elektromobilių ir jų dalių bei lazerių sektoriuose.

„Mes turime pakankamai patirties, kaip elgtis su Kinija. Mes privalome būti kartu, mes atvykome į Lietuvą parodyti savo solidarumo“, – sakė Chern Chyi Che.

Pasak Taivano ekonomikos viceministro, trečiadienį į Lietuvą atvykusi delegacija per tris dienas susitiks su ekonomikos ir inovacijų bei susisiekimo ministrais, lankysis Kauno ir Klaipėdos įmonėse.

Pernai rudenį Vilniuje atidarius Taivaniečių atstovybę, Pekinas apribojo diplomatinius santykius su Vilniumi ir blokavo Lietuvos eksportą bei importą.

Taibėjus anksčiau šiais metais pažadėjo pasiūlyti 1 mlrd. JAV dolerių paskolų fondą bendriems Lietuvos ir Taivano verslo projektams bei įsteigti 200 mln. JAV dolerių fondą, skirtą investicijoms į Lietuvos pramonę. Gegužės pradžioje paskelbta, kad šis fondas skirtas Vidurio ir Rytų Europos šalims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> ...

> ... portretas
Taivaniečiai tau žuvies neduos, bet gal būt pasiūlys meškerę kad pats ją susigautum, nors toks kaip tu ir meškerės nevertas

...

... portretas
atsiprašyk neatsiprašęs bet skersą jie padėję tie taivaniečiai

svarbu

svarbu portretas
islaikytiniai beretnykai neserga...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių