Taupant elektrą valstybiniuose keliuose planuojama išjungti trečdalį šviestuvų

  • Teksto dydis:

Siekiant taupyti elektrą, valstybinės reikšmės keliuose planuojama išjungti maždaug trečdalį šviestuvų, tai eismo saugumui nepakenks, antradienį pranešė Susisiekimo ministerija.

Planuojama išjungti 2,8 tūkst. šviestuvų, dalies apšvietimo išjungimas keliuose nepablogins matomumo tamsiu paros metu, nurodoma ministerijos pranešime.

„Nepakenkiant eismo saugai, keliuose numatoma išjungti daugiau kaip 2800 šviestuvų iš 8433. Skaičiuojama, kad per metus tai leis sutaupyti apie 700 tūkst. kilovatvalandžių elektros energijos“, – teigiama pranešime.

Ministerija taip pat parengė degalų taupymo rekomendacijas vairuotojams, kurios, anot kanclerio Ramūno Dilbos, sumažintų kuro suvartojimą bent 7 proc. bei kiekvienais metais sutaupyti apie 250 mln. eurų, išleidžiamų degalams.

„Gyventojams patariame ir primename paprastus principus, kaip taupiau naudoti degalus įgudus ekonomiškai vairuoti, tinkamai prižiūrint automobilį ar vietoj asmeninio automobilio kasdienėms kelionėms dažniau renkantis alternatyvius, aplinkai draugiškus keliavimo būdus. Priklausomai nuo pasirinktų priemonių galima sunaudoti mažiau degalų ir sutaupyti nuo 7 proc. iki net 95 proc. išlaidų transportui“, – pranešime teigia R. Dilba.

Atmintinėje, kuri skelbiama ministerijos interneto svetainėje, nurodoma, iki 15 proc. degalų sutaupoma vairuojant ekonomiškai, bent 7 proc. degalų leidžia sutaupyti techniškai tvarkingas automobilis, iki 95 proc., degalų sutaupomi kasdienėms kelionėms renkantis alternatyvius nuosavam automobiliui keliavimo būdus: viešąjį transportą ar naudojantis automobilių dalijimosi paslauga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pamenate

Pamenate  portretas
2009metais taip pat buvo išjungtos šviesos visur, magistralės švietė tik kas antrą šviesa, kai kur buvo išjungta...bet keista kad valdžia taupo taip, gi milijardą eurų surinko iš neplaniniu pinigų...tai kas čia vyksta. Solidarumo akcija ar kas? Dėkite saulės ir vėjo autonominės elektrinės vien apšvietimui ir viskas bus ok, kas trukdo?

jo jo

jo jo portretas
tamsa tik padeda eismo saugumui... tegyvuoja masiulio bobos biznis...

D.

D. portretas
Iš viso : KAM tas apšvietimas laukuos ir miškuos ?! VISI automobiliai važiuoja pasišviesdami žibintais , tai kam dar tos papildomos šviesos ? TIK PINIGŲ TAŠKYMAS... Geriau miestuose ir kaimuose vakarais pašviestų, o ne "akintų" žvęris miškuose... Tiesiog durnių laivas,- Lietuva, mat, neturi kur dėti nei elektros, nei pinigų, tik nuo savo piliečių devynis kailius lupa...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių