V. Čmilytė-Nielsen dėl „Belaruskalij“ trąšų tranzito: tikiuosi, ministerija atliko namų darbus

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pabrėžia, kad svarbiausias vaidmuo suvaldant situaciją sustabdžius Baltarusijos valstybinės įmonės „Belaruskalij“ trąšų tranzitą tenka Susisiekimo ministerijai ir tikisi, kad šis procesas užsibaigs sklandžiai.

„Klausimas yra svarbus ir tikiuosi, kad šį kartą Susisiekimo ministerija visus namų darbus atliko ir viskas vyks sklandžiai“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Politikės tvirtinimu, Seimas yra aktyviai įsitraukęs į situacijos dėl „Belaruskalij“ trąšų tranzito nagrinėjimą bei sprendimus stabdant tranzitą, tačiau daugiausiai šios situacijos valdymo svertų, anot jos, turi Susisiekimo ministerija.

„Seimo komitetai parlamentinę priežiūrą vykdo labai intensyviai, tai visų pirmiausia, aišku, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas užsiima šiuo klausimu, beje, ir kiti. Seimas tikrai nelieka nuošalyje, tačiau, žinoma, sprendimai šiuo atveju tos situacijos valdymui visų pirma yra Susisiekimo ministerijos rankose“, – tikino parlamentarė.

ELTA primena, kad antradienį nutrūko „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) sutartis su Baltarusijos valstybine įmone „Belaruskalij“ dėl trąšų tranzito per Lietuvą, todėl pastarosios įmonės produkcijos gabenimas per Lietuvą sustojo. Sutartis nutraukiama remiantis sausio viduryje priimtu Vyriausybės sprendimu, kad įmonių pasirašyta sutartis kelia grėsmę nacionaliniam saugumui ir nuo vasario 1 d. tranzitas turi būti sustabdytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip

šiaip portretas
ką reiškia - "tikiuosi"?.. o tai ar yra vykdoma paralmentinė ministerijų veiklos kontrolė, ar esame tik "tikisi" lygmenyje?...

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Įdomūs faktai dėliojasi: Lietuvos valdžia (ne žmonės, nes Lietuvos valdžios su Lietuvos žmonėmis jau nebegalime tapatinti) pati stumia Belarsukalij į Rusijos glėbį. Tai dabar Rusija valdydami Belkalij ir Uralkalij turės 40 proc. pasaulinės kalio trąšų rinkos. Ir kaip NYTimes rašė, Lietuva (konservatoriai) pati įdavė Rusijai dar vieną branduolinį ginklą, kuriuo Rusija tikrai pasinaudos, kaip ir dujomis. O šantažuoti ir kelti įtampą Rusija moka. Ir dabar man į galvą lenda senas ir įžymus posakis (visi žinot, kad tai ne mano autorystė): kas gali paneigti, kad mūsų vyriausybėje, saugumo struktūruose ar kituose valstybės įstaigose nesidarbuoja Rusijos užverbuoti agentai?

Lietuvis

Lietuvis portretas
Neturi proto, siam reikalui, kad Lietuva tures sumokėti milijonine žalą Baltarusijai, nesupranti.Kam dirbi,norėtųsi paklausti, JAV manau.JAV nurodymų nutraukta sutartis su Baltarusiją ,vadinasi tuos nuostolius Lietuvai turi padengti, apmokėti JAV .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių