Verslininkė O. Bložienė: pandemija parodė, kodėl verta mokėti mokesčius

Nors didelė įmonės uždirbamų pajamų dalis nukeliauja mokesčiams, COVID-19 pandemijos metu suteikta valstybės pagalba gali būti laikoma įrodymu, kad juos mokėti verta, sako maitinimo paslaugų sektoriuje veikiančios įmonės savininkė Odeta Bložienė. Pasak jos, gaunant reikiamą paramą, didėja ir pasitikėjimas, kad sumokami mokesčiai gali grįžti tuomet, kai to reikia.

„Kuomet susiduri su sunkumais, tokiais, kaip pandemija, išties labai svarbus valstybės įsitraukimas ir pagalbos mechanizmai. Nes visus tuos metus, kuomet moki mokesčius, tikiesi, kad būsi susiformavęs tam tikrą pagalbą ir pasitikėjimą. Tai labai svarbu, nes Lietuvoje yra didžiulė mokesčių nemokėjimo problema“, – Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) iniciatyva Pagarbos mokesčių mokėtojams dienos proga surengtoje diskusijoje tvirtino O. Bložienė.

Pasak verslininkės, šalies įmonėms susidūrus su iššūkiais dėl karantino ribojimų, santykinai didžiausia parama buvo teikiama toms įmonėms, kurios iki to laiko skaidriai mokėjo visus mokesčius.

„Pandemija parodė, kad verta mokėti mokesčius. Tiems, kurie nemokėjo mokesčių, jų darbuotojai gavo žymiai mažesnes prastovos išmokas. Jie, slėpdami mokesčius, gavo mažesnes paramos subsidijas. Tai buvo vienas akivaizdus ir labai nesenas pavyzdys, kodėl verta mokėti mokesčius“, – tikino ji.

Tuo metu itin sparčios infliacijos ir Rusijos karo Ukrainoje kontekste valstybės parama, jos nuomone, taip pat bus reikalinga tam, kad įmonės galėtų susitvarkyti su sunkumais ir toliau tęsti savo veiklą.

„Visi pagalbos mechanizmai bus nukreipti tam, kad būtų išlaikytas verslas, kuris ilguoju laikotarpiu generuoja pajamas, mokesčius ir kuria darbo vietas“, – mano O. Bložienė.

ELTA primena, kad nacionalinės plėtros įstaigos „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) nuo 2020 m. kovo 16 d. prasidėjus pandemijai suteikta finansinė pagalba verslui siekė daugiau kaip 1 mlrd. eurų. Iš jų daugiau kaip 400 mln. eurų finansavimas skirtas per COVID-19 pagalbos priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekon.

Ekon. portretas
Kokia esi verslininkė,jeigu tik pandemijos metu supratai ,kad reikia moketi mokesčius.Aferiste esi ,turbūt nemokėjo ji mokesčių ilgą laiką.

Pandemija

Pandemija portretas
parodė, jog pandemija buvo dirbtinai prasukta.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių