VERT: visuomeninės elektros kainos didėja apie 2 kartus, su kompensacija – apie 40 proc.

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomos bendrovės „Ignitis“ visuomeninės elektros kainos nuo liepos didės maždaug du kartus, tačiau pritaikius valstybės 9 centų kompensaciją, elektra brangs apie 40 procentų.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) trečiadienį paskelbė galutines visuomenines elektros kainas, kurios antrąjį šių metų pusmetį bus taikomos dar likusiems mažiausiems reguliuojamiems vartotojams, suvartojantiems mažiau nei 1 tūkst. kWh elektros per metus.

Populiariausias „standartinis“ vienos laiko zonos tarifas nuo liepos sieks 33 centus už kilovatvalandę (su PVM) – 97,6 proc. (16,3 cento) daugiau negu šiuo metu. Dviejų laiko zonų dienos tarifas augs 92,1 proc. (17,4 cento) iki 36,3 cento, nakties – 2,1 karto (13,7 cento) iki 26,1 cento.

Plano „Namai“ vienos laiko zonos tarifas didės 2,1 karto (16,3 cento) iki 31,4 cento, o dviejų laiko zonų – atitinkamai 2 kartus (17,5 cento) iki 34,6 cento ir 2,2 karto (13,7 cento) iki 25,2 cento. Abonentinis mokestis nesikeis.

Plano „Namai plius“ vienos laiko zonos tarifas didės 2,1 karto (16,4 cento) iki 31 cento, o dviejų laiko zonų – atitinkamai 2,1 karto (17,4 cento) iki 34 centų ir 2,2 karto (13,7 cento) iki 24,9 cento. Abonentinis mokestis taip pat nesikeis.

Pagal Vyriausybės patvirtintą tvarką iki gruodžio pabaigos už elektrą buitiniams vartotojams valstybė padengs iki 9 centų už kWh, o minimalus tarifas, žemiau kurio nebus kompensuojama, sieks 24 centus.

VERT pirmininkas Renatas Pocius anksčiau aiškino, jog, pavyzdžiui, vartotojams, mokantiems 33 centus už kWh, bus kompensuojami 9 centai, o mokant, tarkime, 27 centus kompensacija būtų 3 centai. 

Kompensacijos bus mokamos visiems vartotojams – ir perkantiems elektrą iš nepriklausomų tiekėjų, ir iš visuomeninio tiekėjo „Ignitis“, ir iš garantinio tiekėjo ESO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatnykas

Vatnykas portretas
Mokykites iš Afrikos, kur statomos naujos hidro ir atomines elektrines. Net pigmejai geriau apsirupina elektra, nei nepriklausoma Lietuva. Įeis į istoriją kaip vienintelė šalis pasauly, sunaikinusi savo energetiką.

Žmogus

Žmogus portretas
Kadangi vartotojui tiekiamos elektros kokybė nepriklauso nuo tiekėjo( visiem tiekėjam elektra teka tuo pačiu laidu) tai protingiausia būtų ,kad visi tiekėjai susėstų ir pasidalytų vieningą kainą pagal patiektos slektros kiekio procentą) ,neverskite žmonių dalyvauti pasipinigavime, nes negali niekas įrodyti, kad elektra laide priklauso nuo tiekėjo.Tie,kas laiku sudarė sutartis ,nemanykit, kad mokės dabar jau modifikuotą padidintą kainą pagal naujus įkainius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių