Artėjant žiemai viešbučiai valstybei pateikė brangiai kainuojantį prašymą

  • Teksto dydis:

Viešbučiai prašo valstybės žiemos metu padengti šildymo išlaidas, praneša LNK.

Vilnietė Milvydė ruošiasi atostogoms. Mergina džiaugiasi darbo nuotoliniu būdu privalumais ir su šeima dažnai vyksta į Birštoną.

„Orai prastėja ir norisi ištrūkti iš to miesto. Ir temsta jau anksčiau, ir viskas tampa ganėtinai niūru. Manau, kad Birštonas yra puiki vieta, kur galima pabėgti, pakvėpuoti, pasisveikatinti“, – šnekėjo Milvydė.

Kad poilsiautojų mieste nėra, pastebi ir viešbučiai. Pandemija sumažino užsienio turistų srautus, o vietiniai gyventojai net ir ne vasaros metu mieliau renkasi kurortinius miestelius, o ne viešbučius Kaune ir Vilniuje.

„Užimtumas siekia nuo 10 iki 15 proc. Perspektyva, kad per dvi savaites nesieks netgi 10 proc.“, – komentavo „Best Western“ viešbučių savininkas Zigmantas Dargevičius.

Esą nors sezoniškumas sumažina lankytojų srautus kasmet, šiemet viešbučiuose kaip niekad tuščia, nes didžioji miestuose esančių viešbučių lankytojų dalis – užsieniečiai, kurie sudaro beveik 70 proc. visų lankytojų.

Viešbučių asociacija kreipėsi į Ekonomikos ir inovacijų ministeriją pagalbos. Tikimasi, kad valstybė žiemos sezono metu galės padengti bent jau šildymo išlaidas, atitenkančias pustuščiams viešbučiams.

Užimtumas siekia nuo 10 iki 15 proc. Perspektyva, kad per dvi savaites nesieks netgi 10 proc.

„Kaip kriterijų rinkomės užimtumo kritimą – 50 proc. ir daugiau. Kam krito užimtumai? Manome, kad labiausiai tai palies miesto viešbučius, kurie neužsipildė užsienio turistais. Prašėme Vyriausybės, kad padėtų su komunalinių kaštų dengimu“, – sakė Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija tikino, kad viešbučių skundus girdi, tačiau trūksta konkretumo, kaip ta parama galėtų būti dalinama.

„Kokiais kriterijais siūlytų įvertinti, kam tokią pagalbą skirti, kam neskirti. Mokesčių mokėtojų pinigai turėtų būti skiriami taikliai ir dėl to labai svarbu įsivardinti, kad tos pagalbos negautų tie, kam iš tikrųjų jos nereikia“, – teigė Ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.

Ministerija jau žino ir konkrečią sumą, kuria galėtų padėti viešbučiams. Tačiau viešbučių savininkai sakė, kad ji per maža.

„Seime šiuo metu diskutuojama apie 5 mln. eurų“, – tvirtino V. Jurgutis.

„Viešbučio apšvietimas, programos, kuriose nori ar nenori turi mokėti, ir t. y. O pajamų praktiškai nėra. Tai – viena pusė, o toliau yra dar darbuotojai, kuriems reikia mokėti atlyginimus“, – tikino Z. Dargevičius.

Finansinės paramos iš Vyriausybės Viešbučių asociacija tikisi iki kito sezono gegužės 1 d.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
VAGYS is vis APNAGLEJO !

Anonimas

Anonimas portretas
apgyvendinkit bomžus

Tai gal

Tai gal portretas
galėtų Viešbučių ir restoranų asociacija organizuoti viešbučių darbą pakaitomis po mėnesį, ar po du, kad tuo metu nedirbantys viešbučiai palaikytų tik minimalią patalpų vidaus temperatūrą, o šildyti visus tuščius viešbučius juk nėra prasmės....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių