Vietoje druskos – aliejus ir actas?

Praėjus daugiau negu mėnesiui nuo karo Ukrainoje pradžios, druskos pirkimai Lietuvoje pagaliau stabilizavosi. Tačiau druskos populiarumui blėstant, išaugo susidomėjimas aliejumi ir actu.

Pasak "Maximos" Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorės Ernestos Dapkienės, actas ir aliejus pamažu perima druskos poziciją.

"Druskos pirkimas stabilizavosi, o mes galime užtikrinti pirkėjus – parduotuvėse druskos yra, jos asortimentas nuolat plečiasi. Iš kitų prekių, stebime didesnius nei įprastai acto bei aliejaus pardavimus, nors jie neprilygsta buvusiems druskos pardavimams. Aliejaus parduotuvėse turime, intensyviai ieškome ir plečiame šios prekės tiekėjų sąrašą. Acto taip pat mūsų parduotuvėse netrūksta, jei lentynos ir ištuštėja, tai tik tol, kol vėl būna papildomos", – tikino direktorė.

Ar aliejus ir actas taps dar vienu nelogišku fenomenu priklausys nuo pirkėjų sąmoningumo.

Apie druskos pirkimą psichologas, psichoterapeutas Gediminas Navaitis kalbėjo, esą sumažėjus karo grėsmei, sumažės ir druskos pirkimas. Tačiau apie bet kokios prekės įsigijimą reikia mąstyti savo galva.

"Ar šiuo metu ukrainiečiams druskos labiausiai trūksta? Ar teko kam nors girdėti, kad ukrainiečiai sakytų "atsiųskite mums druskos, mums jos pritrūko"?" – svarstė psichologas.

Specialistai spėjo, kad druskos pirkimus per kelias savaites stabilizavo šios prekės įsigijimo ribojimas vienam pirkėjui ir galbūt pamažu atslūgstanti baimė dėl karo Ukrainoje.

Tačiau dar visai neseniai, kovo viduryje, druskos pardavimai buvo išaugę rekordiškai. Dėl nuolatos didinamų užsakymų buvo sutrikusi logistika. Parduotuvių atstovės spaudai tai pavadino nesuvokiamu fenomenu.

Socialiniuose tinkluose apie druską buvo kalbama lyg apie kontrabandinę prekę, kurios įsigyti beveik nebeįmanoma. Galbūt dėl to druskos pirkimas itin išpopuliarėjo ir internete.

Laikui bėgant internete atsirado grupė "Pranešk, kur yra druskos!". Ji veikia ir dabar, tik jos nariai nebėra tokie aktyvūs, kaip kovo viduryje.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojedruskaactasaliejuspirkėjaiprekės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių