ŽŪM: komisaras žada solidarumą Lietuvai dėl Kinijos spaudimo

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) žemės ūkio komisaras Janušas Vojciechovskis žada, kad Europos Komisija ir visa ES parodys solidarumą su Lietuva, patiriančia Kinijos ekonominį spaudimą, pranešė Žemės ūkio ministerija.

Žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje dalyvavęs ministras Kęstutis Navickas pabrėžė, kad ES ekonominių interesų gynimas nuo trečiųjų šalių ekonominio spaudimo yra svarbus ne tik Lietuvai, bet ir visai ES.

„Lietuvos įmonės susidūrė su precedento neturinčiais trikdžiais, kurie turi įtakos ne tik dvišalei Lietuvos ir Kinijos prekybai, jie taip pat nukreipti ir prieš ES bendrąją rinką bei prekybos politiką. Šiems iššūkiams spręsti būtinas ES atsakas, pasitelkiant visas įmanomas priemones“, – pranešime sakė K. Navickas.

Jis pažymėjo, kad susiklosčius tokioms aplinkybėms itin svarbu, kad ES prekybos politika būtų orientuota į vienodų sąlygų ES įmonėms užtikrinimą, bendradarbiavimo su partneriais stiprinimą ir ES ekonominių interesų gynimą nuo trečiųjų šalių ekonominės prievartos.

Briuselyje ministrai tarėsi ir dėl situacijos kiaulienos sektoriuje – ji vis dar išlieka įtempta, todėl K. Navickas dar kartą ragino EK imtis skubių veiksmų situacijai stabilizuoti.

J. Vojciechovskis teigė, kad svarsto galimas alternatyvas, tarp kurių – ir Lietuvos prašoma ES išskirtinė parama kiaulienos sektoriui.

Sunkumus kiaulienos sektoriuje ir toliau patiria daugelis ES valstybių narių. Pasiūlyti konkrečių sprendimų, kaip būtų galima reaguoti, EK ragino ir ES Tarybai pirmininkaujanti Prancūzija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Butinai pademonstruokite

Butinai pademonstruokite portretas
mums,kaip ta solidaruma uzsitepti ant duonos!

tiesiai sviesiai

tiesiai sviesiai portretas
komisaras žada solidarumą Lietuvai valant anuko prishikta shooda
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių