„Bitė Lietuva“ pasirašė 5G įrangos tiekimo sutartį su „Ericsson“

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ antradienį Stokholme pasirašė 5G įrangos tiekimo sutartį su Švedijos technologijų gamintoju „Ericsson”. Tikimasi, kad 5G technologija „Bitės“ vartotojai galės pasinaudoti jau šiemet, gerės jiems teikiamų paslaugų kokybė.

Sutartis tarp įmonių bus pasirašyta šešeriems metams – 5G tinklą planuojama įdiegti iki 2028 metų. Gegužę ir birželį „Bitė“ ketina vykdyti 700 MHz ir 350 MHz dažnių aukcionus.

Anot bendrovės, įmonė yra pasirengusi naujojo tinklo diegimui, tad baigus aukcioną ir gavus leidimus plėtoti dažnius, darbai prasidės iš karto, o 5G ryšys bus prieinamas dar šiemet.

5G internetas taps tvirta alternatyva visoms interneto technologijoms.

„Bitė“ skelbia, kad tai yra didžiausia investicija į ryšių tinklus įmonės istorijoje.

„5G sulauks daugiausiai investicijų iš visų iki šiol pristatytų ryšio kartų. Ji taps visaverte alternatyva fiksuotos televizijos bei namų, taip pat ir biuro interneto paslaugoms. 5G internetas taps tvirta alternatyva visoms interneto technologijoms, teikiamoms kabeliais, taip pat ir šviesolaidiniam internetui, bus pagrindu proveržiui ir „daiktų interneto“ paslaugoms bei sprendimams“, – sako „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius Pranas Kuisys.

P. Kuisys / D. Labučio / ELTOS nuotr.

„Kartu su „Bite“ siūlysime didelės spartos ir mažos delsos 5G ryšį Lietuvos ir Latvijos gyventojams bei įmonėms. Tikėtina, kad 5G ryšys čia, kaip ir kitose šalyse, bus diegiamas greičiau nei bet kuri ankstesnė mobiliojo ryšio technologijų karta“, – teigė sutartį su Baltijos šalių bendrovėmis pasirašiusi „Ericsson“ Šiaurės ir Vidurio padalinio vadovė Jenny Lindqvist.

Pasak P. Kuisio, įgyvendinus inicijuotą 5G ryšio plėtrą, įmonės klientams bus prieinama daugiau IT paslaugų, internetas vartotojams bus greitesnis ir patikimesnis. Kokybiškesnės paslaugos žadamos ir verslo klientams.

„Nuo biuro interneto iki debesijos ir duomenų centrų sprendimų. Šiam verslo segmentui skiriame reikšmingai daug dėmesio“, – teigia „Bitė Lietuva“ vadovas.

„Bitė Lietuva“ nuotr.

„5G taip pat leis dar lengviau ir patogiau naudotis išmaniaisiais įrenginiais: žaisti žaidimus internete, žiūrėti tiesiogines koncertų ir sporto transliacijas, atsisiųsti didelius dokumentus“, – tęsia jis.

P. Kuisio teigimu, visų pirma „Bitė“ sieks pagerinti dabartinio ryšio kokybę, jo prieinamumą atokesniuose šalies regionuose, taip pat plėsti „daiktų interneto“ panaudojimą Lietuvoje. Įmonė, naudodama „Ericsson“ technologijas, per penkerius metus ketina modernizuoti jau esamus tinklus ir tankinti dabartinių bazinių ryšio stočių tinklą 35 proc., statyti naujas stotis bei ryšio bokštus.

Kartu sutartį pasirašė ir „Bitė Latvija“ vadovas Kaspars Buls.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
neuztenka vyruso tai balvonai prades zmonems smegenis glusint su G daznumais kurie gali siekti ir 7 tik nuo zmoniu slepima viskas vyksta pagal svab programa PM kai tikslas pateisina visas priemones setono kurtas======

Vartotojas

Vartotojas portretas
kazin kam reikia to 5g :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių