Dovanomis artimiesiems pasirūpinkite iš anksto

  • Teksto dydis:

Ieškote originalios ir tikrai naudingos Kalėdų dovanos artimiesiems? Apsilankykite mobiliajame ūkininkų turgelyje, užsukite į parduotuvės „Maxima“ skyrių „Linkėjimai iš kaimo“. Čia tikrai galėsite nusipirkti kokybiškų produktų, ūkininkų gaminių, tinkamų ir švenčių stalui, ir dovanoms. Tik pasirūpinti tuo reikėtų ne paskutinę minutę.

Daug dėmesio šventėms

„Ūkininkų turgelių veiklą pradėjome prieš keturiolika metų. Nuo to laiko per visas šventes ant mano šeimos stalo – tik iš ūkininkų pirkti gaminiai, nė karto nenusivyliau“, – sakė kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ direktorius Mindaugas Maciulevičius.

Jo teigimu, šiais metais kooperatyvo nariai – smulkūs ūkininkų cechai, ūkininkai ir smulkieji gamintojai – itin daug dėmesio skiria šventinėms dovanoms ir stengiasi pasiūlyti pirkėjams kuo platesnį ir įdomesnį asortimentą.

„Jeigu jau dovanojame, tai dovanokime iš širdies, pavyzdžiui, sveikatą. Juk dažniausiai mūsų artimiesiems nereikia dar vieno televizoriaus ar kažkokio DVD. Tačiau, kai įteiki sveikatinimo dovaną, žinai, kad tai bus naudinga“, – sakė kooperatyvo vadovas.

Rezultatas: žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ vadovas M. Maciulevičius džiaugiasi, kad vis daugiau vartotojų teikia pirmenybę ūkininkų teikiamai produkcijai./ Regimanto Zakšensko nuotr. 

Jo teigimu, ūkininkų turgeliuose galima įsigyti įvairaus medaus, vaistažolių arbatų mišinių, kurie, kaip jau įrodyta, padeda gydytis ir pasveikti, ar įvairiausių aliejų, kurie turi daug sveikatinamųjų savybių. Lietuvos klimato sąlygos labai palankios aliejinėms kultūroms auginti, Lietuvoje augančių linų sėmenys, moksliškai įrodyta, turi labai daug omega-3 rūgščių, tad iš lietuviškų sėmenų išspaustas aliejus yra puikus natūralus mūsų mitybos papildas. Ne vienas aliejaus spaudėjas turgeliuose siūlo savo produkcijos – galima pasirinkti pagal poreikį, skonines savybes, kainą ir kt.

Vaišių stalui

Jau sukate galą, ką patieksite ant šventinio stalo? Turgelyje išsirinksite ypatingų produktų. Čia didelis paukštienos – antienos, žąsienos, kalakutienos, vištienos – pasirinkimas. Paukščiai  maitinami natūraliais pašarais, tad ir mėsos skonis kitoks. Tik, norint nusipirkti jos šventėms, reikia iš anksto susitarti su ūkininkais, rezervuoti.

Turgeliuose galima rasti didelį šviežių žuvų asortimentą ir su pardavėjais susitarus iš anksto užsisakyti pageidaujamos žuvies šventėms. Dar siūloma įvairiausių mėsos, pieno, duonos gaminių, daržovių, mišrainių. Turgeliuose prekiauja nemažai ūkininkų, rauginančių daržoves, gaminančių įvairius daržovių mišinius.

Prekiaujama čia ir konditerijos, duonos gaminiais. Labai populiarus kepinys „Šimtalapis“ kasmet prieš Kalėdas išgraibstomas. Mėgstami ir šakočiai, kuriuos ūkininkai gali net žalios spalvos iškepti. Šių gaminių galiojimas yra gana ilgas, tad geriau užsisakyti iš anksto ir žinoti, kad šventėms skanumynų tikrai turėsite.

Galima rasti produktų, kurių negamina nė vienas stambus gamintojas: atnešęs tokių dovanų, tikrai nudžiuginsi savo artimąjį.

„Turgelis ne ta vieta, kur ateisi ir nusipirksi kompiuterį, keptuvę ar pašluostę, bet čia tikrai gali nupirkti savo artimiausiems žmonėms šiltą, sveikatinimo dovaną. Su ūkininkais galima iš anksto sutarti, kad produktai būtų patiekti kaip dovana. Nepatingėkite skirti daugiau laiko, ūkininkai jums tikrai pagelbės“, – kvietė M. Maciulevičius.

Ūkininkai gali sudėti jūsų užsakymą į specialias dovanų dėžutes. Iš anksto sutarus ir suderinus, kai kurie gali paruošti ir rinkinius šventinėje pintinėje.

Tiesa, dažnas lietuvis daro klaidą – pamato, kad turgelyje yra, ir galvoja: kai reikės, tada ir nusipirks. Tačiau prieš šventes atvažiuoja ir nusivilia pamatęs, kad nieko nelikę. „Mes to nusivylimo norime išvengti, todėl akcentuojame, kad nesame maisto pramonės įmonės, kažką masiškai gaminančios. Pirkėjams reikia iš anksto planuoti ir užsakyti – atvažiavus paskutinę minutę, teks tenkintis tuo, kas liko. Manau, mūsų artimieji verti daugiau meilės“,  – ragino kooperatyvo vadovas.

Yra, iš ko rinktis

Tie, kurie lankosi ūkininkų prekybos vietose, žino, kad užsukti čia reikėtų nuo ankstyvo ryto iki maždaug 13–14 val., nes vėliau ūkininkai išsivažinėja. Dirbantys žmonės turgelyje gali apsilankyti šeštadieniais. Kiekvienas turgelis yra unikalus, nes viename prekiauja vieni gamintojai, kitame – kiti. Tad, norint įvairesnių prekių, reikėtų apsilankyti keliose vietose.

„Maximos“ parduotuvių skyriuje „Linkėjimai iš kaimo“ originalios ūkininkų produkcijos galima rasti septynias dienas per savaitę nuo ryto iki vakaro.

„Nemažai žmonių neturi laiko eiti į turgelius, tačiau jie gali bet kada rasti mūsų ženklu – obuoliuku su trispalve – pažymėtos ūkininkų produkcijos parduotuvėse“, – sakė M. Maciulevičius.

Dovanoms puikiai tiks „Šerkšno medaus“ siūlomi medaus mišiniai su liofilizuotais vaisiais ar uogomis, riešutais, gavę parodos „Rinkis prekę lietuvišką“ apdovanojimą. Gamintojas stengiasi patiekti pirkėjui gerą produktą gražioje pakuotėje ir įtikti kiekvieno skoniui.

Patraukliai atrodo ūkininkų paruošti įvairių rūkytų mėsyčių rinkiniai – ir dovana graži, ir švenčių stalui tinka. Yra ūkininkų, kurie verda skanias uogienes. Čia pat galima įsigyti imbierinių meduolių. Patraukliai atrodo rinkinys „Kalėdos kaime“, kuriame – ir riešutai, ir obuolių sūris, ir džiovinti vaisiai. O kur dar visi kiti kepiniai, įvairiausios arbatos, skanumynai...

„Siūlome tikrai didelį asortimentą, kuris yra ir inovatyvus, ir įdomus. Pas mus galima rasti produktų, kurių negamina nė vienas stambus gamintojas: atnešęs tokių dovanų, tikrai nudžiuginsi savo artimąjį“, – įsitikinęs M. Maciulevičius.

Jo manymu, labai nuoširdus dovanų ieškotojas galėtų apsilankyti ir mobiliajame ūkininkų turgelyje, ir „Maximos“ parduotuvių skyriuje „Linkėjimai iš kaimo“ir išsirinkti priimtiniausius, tinkamiausius ūkininkų gaminius. Tačiau, jeigu ir tai dėl užimtumo nepavyksta, ūkininkų produkcijos galima rasti ir internetinės prekybos platformoje „Barbora“.

„Esame tam, kad galėtume aprūpinti miestiečius ir šventiniu laikotarpiu, o ne tik kasdien, – sako kooperatyvo vadovas. – Iki Kalėdų dar yra laiko, tad esu tikras, kad įvertinsite mūsų ūkininkų pastangas suteikti jums ir jūsų artimiesiems daugiau džiaugsmo per šventes.“


„Lietuviško ūkio kokybė“

• Kooperatyvas vienija daugiau nei 500 Lietuvos žemdirbių, ūkininkų ir smulkiųjų gamintojų.

• Aštuoniolikai skyrių „Linkėjimai iš kaimo“ „Maximos“ parduotuvėse savo produkciją tiekia apie 40 gamintojų.

• Mobiliųjų ūkininkų turgelių vien Vilniuje per savaitę būna 25, Kaune – 13, Klaipėdoje – 4, Šiauliuose – 2, Palangoje – 1.

• Informaciją, kuriomis savaitės dienomis ir kur jie vyksta, galima rasti interneto svetainėje www.mobilusturgelis.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ela

Ela portretas
Skubu, kad nepavėluočiau, kad būčiau pirma...ir juokas neima )))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių