Ekonomikos komitetas kreipėsi į atsakingas institucijas: prašo informuoti dėl „Perlo Energijos“

  • Teksto dydis:

Nepriklausomam elektros energijos tiekėjui „Perlas Energija“ informavus savo klientus apie naikinamus fiksuotos kainos planus, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius pirmadienį kreipėsi į Valstybinę energetikos reguliavimo tarybą, Vartotojų teisių apsaugos tarnybą ir Energetikos ministeriją, prašydamas skubos tvarka pateikti informaciją apie susiklosčiusią situaciją.

Gavus atsakymus, K. Starkevičius teigia ketinąs artimiausiu metu surengti neeilinį Ekonomikos komiteto posėdį ir parlamentinės kontrolės tvarka apsvarstyti šį tiekėjo „Perlas Energija“ sprendimą.

Visų pirma, Ekonomikos komitetas reikalauja paaiškinti, ar toks vienašališkas sudarytų elektros energijos tiekimo sutarčių pakeitimas yra teisėtas ir atitinka Lietuvos Respublikos įstatymus ir kitus teisės aktus. Taip pat teiraujamasi, kas ir kaip kompensuos nuostolius vartotojams, patirtus dėl nepriklausomo elektros energijos tiekėjo „Perlas Energija“ veiksmų.

Kreipimesi prašoma paaiškinti, kokių teisinių veiksmų turėtų skubiai imtis nepriklausomo elektros energijos tiekėjo „Perlas Energija“ vartotojai, siekdami apginti savo teises, jei jie nori nutraukti turimą elektros energijos tiekimo sutartį arba nepritaria pasiūlytam elektros energijos tiekimo sutarties pakeitimui.

Taip pat prašoma pateikti informaciją, ar „Perlo Energijos“ vartotojai turės galimybę apginti savo teises ir gauti elektros energiją tomis pačiomis sąlygomis, kokios buvo numatytos sutartyse, sudarytose su „Perlu Energija“.

Taip pat teiraujamasi, ar esamas teisinis reguliavimas pakankamas užtikrinant vartotojų interesus ir kokios papildomos priemonės padėtų išvengti panašių situacijų ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Perlui

Perlui portretas
turi būti atimta licencija, vartotojams leista pasirinkti - arba lieka perle su suatrtinėmis kainomis, arba jie nutraukia sutartis ir jiems "liberalizacija" atidedama iki 2023-07-01.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių