G. Skaistė nemato problemų dėl G. Norkūno akcijų „Ignitis grupėje“, apie tai žinojo

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako žinojusi, jog finansų viceministras Gediminas Norkūnas turi valstybės kontroliuojamos „Igničio grupės“, kurią jis tiesiogiai kuruoja, akcijų. Ministrė sako dėl to problemų neįžvelgianti.

Finansų ministrės teigimu, G. Norkūnas prieš pradėdamas darbą ministerijoje ją informavo, jog turi įmonės akcijų, dėl to ministerijos Personalo skyrius konsultavosi su Vyriausiąja tarnybinės etikos komisija (VTEK).

„Buvo sutarta, jog bus deklaruota, kad akcijos yra, ir tuomet kiekvieno sprendimo atveju bus vertinama, ar kuravimas vieno ar kito sprendimo daro įtaką asmeninei naudai“, – žurnalistams antradienį Seime sakė G. Skaistė.

„Viceministras sandorį dėl akcijų įsigijimo buvo deklaravęs, galbūt ten yra detalių ar kaip sandorį, ar kaip turimas akcijas, iš principo situaciją dėl turimų akcijų žinau ir konsultavimasis su VTEK vyko, tai kažkokių netikėtų naujienų, kurių būčiau nežinojusi, nesužinojau“, – pridūrė ji.

G. Skaistės teigimu, G. Norkūno akcijų paketas yra nedidelis ir esminės įtakos sprendimų priėmimui turėti negali.

„Dividendai, kurie gaunami iš įmonės, santykinai yra nedideli vertinant įmonės dydį, o sprendimai Finansų ministerijoje dėl įmonės ir jos akcijų valdymo priimami kolegialiai, tai reiškia, kad visi specialistai pateikia savo nuomonę, yra deleguojami asmenys į akcininkų visuotinį susirinkimą, o akcininkų lūkesčių laišką pasirašo ministras“, – sakė G. Skaistė.

„Man atrodo, kad išskaidymas sprendimų priėmimo algoritmo leidžia diversifikuoti rizikas“, – pridūrė ji.

LRT antradienį paskelbė, jog G. Norkūnas savo interesų deklaracijoje nedeklaravo, jog turi „Ignitis grupės“ akcijų ir gauna dividendų – jis deklaravo tik akcijų pirkimo faktą 2020 metų spalį, kai ministerijoje dar nedirbo.

Vėliau tyrimą atliekantiems žurnalistams teigė šį savo interesą nurodęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Žinot bloga darosi.taip išeina ką noriu tą darau vagiu,apgaudinėju,viskas galima.ji nemato nieko blogo tai prasikrapštyk akis ir sąžinę

nuzmogejamas

nuzmogejamas portretas
A pie geda,sazine nera ka ir kalbeti,jie to zodzio nesupranta,jo visa valdzia vagiu gauja,apsimeteliai,ziuri akelemis mirksi,kaip nekalti avineliai,degradavusi seimu nariai,tik jie niri skaniai pavalgyti,dar uzgerti seimo kavineje veltui,uz musu visu kisenes ,ir dar drysta pasikelti sau algos,koncelerines .kur jiems nepriklauso pagal teisybe,tik alga,o dabar vazinejas,dovanas perka,savo senas klerkas remontuoja uz 20 tukstanciu euru,ir dar drysta sakyti tiesiai,,,,man negaila ,nes ne mano pinigai,kur mes einam su tokia seimu vagystemis,akivaizdziai juokias is musu visu,apsurdas,idomu ko dar mes laukiam,

Saviems

Saviems portretas
viskas galima!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių