- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Kaunietė sugriovė mitą: kūrybininkės duoną iškeitė į darbą degalinėje
-
Kaunietė sugriovė mitą: kūrybininkės duoną iškeitė į darbą degalinėje
-
Kaunietė sugriovė mitą: kūrybininkės duoną iškeitė į darbą degalinėje
-
Kaunietė sugriovė mitą: kūrybininkės duoną iškeitė į darbą degalinėje
-
Kaunietė sugriovė mitą: kūrybininkės duoną iškeitė į darbą degalinėje
-
Kaunietė sugriovė mitą: kūrybininkės duoną iškeitė į darbą degalinėje
-
Kaunietė sugriovė mitą: kūrybininkės duoną iškeitė į darbą degalinėje
-
Kaunietė sugriovė mitą: kūrybininkės duoną iškeitė į darbą degalinėje
-
Kaunietė sugriovė mitą: kūrybininkės duoną iškeitė į darbą degalinėje
-
Kaunietė sugriovė mitą: kūrybininkės duoną iškeitė į darbą degalinėje
-
Kaunietė sugriovė mitą: kūrybininkės duoną iškeitė į darbą degalinėje
Kaunietes seseris Liną Barkauskienę ir Mildą Gaurilčikienę jau kurį laiką vienija ne tik bendri šeimos interesai, bet ir darbas. Abi moterys dirba degalinių tinkle „Viada“, į kurį jaunėlę seserį atsiviliojo Lina, išgirdusi, kad ši norėtų pauzės kūrybiniuose darbuose.
Nebenorėjo namuose galvoti apie darbą
Daugiau nei dešimt metų M. Gaurilčinkienė gyveno kūrybiniais projektais – tapė, siuvo, užsiėmė apželdinimo darbais. Po intensyvių kūrybinių darbų moteriai nusprendė pailsėti, tačiau likti visai be jokio darbo nesinorėjo. Pasidalinusi savo mintimis su seserimi Lina, iškart sulaukė kvietimo prisijungti prie „Viada“ komandos.
„Norėjau veiklos, kuri nebūtų kūrybinė. Buvau pasiilgusi darbo ir laisvalaikio balanso. Grįžusi namo norėjau ilsėtis, o ne galvoti apie ateities projektus. Kūrybinis darbas žavus, tačiau jame mažai apibrėžtumo, sudėtinga jį planuoti, o nuolatinis mąstymas apie ateities projektus, ilgainiui išbalansuoja. Todėl išgirdusi sesers pasiūlymą, nedvejodama sutikau ir esu laiminga“, – tikino moteris.
„Viados“ nuotr.
Vienoje iš Kauno degalinių dirbanti M. Gaurilčikienė pasakojo, kad kardinaliai pakeisti darbo profilį ir įsilieti į visiškai naują kolektyvą nebuvo sudėtinga, nes komanda ją priėmė šiltai ir draugiškai.
Iš prigimties esančiai smalsiai ir naujoves mėgstančiai moteriai darbas degalinėje pasirodė intensyvus, tačiau nesudėtingas ir svarbiausia – nemonotoniškas. Laikas darbe Mildai praeina greitai, o ilgainiui grįžo noras po darbo ir vėl užsiimti kūrybine veikla.
Nustebino maisto kokybė
Pradėjusi darbą „Viada“ degalinėje, Milda įsidarbino virtuvėje. Pasak pačios, artimųjų toks žingsnis nenustebino, nes visi žinojo, kad moteris mėgsta gaminti, tad per pusmetį ši veikla tapo miela širdžiai.
„Labiausiai nustebino tikrai aukšta mūsų virtuvėje ruošiamo maisto kokybė bei pasirinkimo galimybės. Kas atvažiuoja į mūsų degalinę, tikrai yra ragavę mano ruoštų sumuštinių, kuriuose daug produktų – daržovių, mėsos, sūrių ir padažų. Skaniai pavalgyti gali ir greitojo maisto mėgėjai, ir sveikiau besimaitinantys bei pasirinkę vegetarišką mitybą“, – apie asortimentą pasakojo M. Gaurilčikienė.
Kad klientams galėtų patarti ir pasiūlyti jų norus labiausiai atitinkantį gaminį, Milda išbandžiusi kone visą degalinės asortimentą. Visgi pati labiausiai mėgsta grūdainį ar korėjietiškas morkas su lašiša. Šypteli, kad sunku atsispirti ir vietoje kepamoms kvapnioms bandelėms.
Labiausiai nustebino tikrai aukšta mūsų virtuvėje ruošiamo maisto kokybė bei pasirinkimo galimybės.
Nuo operatorės iki vadovės
Kūrybinį darbą pakeisti į maisto ruošimą degalinė pasiūliusi sesuo Lina „Viada“ degalinių tinkle dirba jau trylika metų. Pradėjusi nuo paprasčiausios laiptelio – degalinės operatorės – šiandien moteris pati vadovauja vienai iš Kauno degalinių.
Pasak L. Barauskienės, per tiek metų ji nė karto nedvejojo savo pasirinkimu, nes darbas degalinėje leidžia turėti sveiką darbo ir asmeninio gyvenimo balansą, o stipri komanda yra tai, dėl ko kasdien norisi eiti į darbą.
„Per šį laiką, kol dirbu degalinėje, buvau išėjusi į vaiko priežiūros atostogas, po kurių nekilo abejonių ar noriu grįžti atgal. Tuo metu degalinėse jau buvo įvykę nemažai pokyčių: atsirado kavos pasiūla, keitėsi degalinių interjeras, dizaino sprendimai. Viskas atrodė nauja ir įdomu. Tuo pačiu ilgainiui tobulėjo ir vidinė kultūra: atsirado papildomos naudos darbuotojams, mokymai“, – pasakojo L. Barauskienė.
Besikeičiantis degalinių interjeras, prekių pasiūla, vietoje gaminamas maistas, taip pat nuolat tobulinama vidinė kultūra ir rūpestis darbuotojų gerove, pasak moters, sukūrė sąlygas nesidairyti kitos darbo vietos.
„Viados“ nuotr.
Darbą su klientais ilgainiui papildė vadovaujančios pareigos ir nauji asmeniniai tikslai. Ir nors dirbant su žmonėmis pasitaiko iššūkių, moteris sako, pagrindinis jos tikslas, kad darbas vyktų be streso, o apie vadovą nebūtų galvojama kaip apie priešą.
„Esu patenkinta savo komanda. Išeidama atostogauti, visiškai pasitikiu darbuotojais ir žinau, kad skambučių su klausimais nesulauksiu, todėl galiu pilnai atsipalaiduoti.
Žinoma, ir pati nesilaikau įsikibusi požiūrio, kad vadovas – visažinis ir be jo niekas nevyksta. Man svarbu tiek pačiai pasitikėti savo žmonėmis, tiek siekiu, kad jie pasitikėtų manimi. Pasitikėjimu grįstus santykius padeda kurti ne tik kasdienis empatiškas bendravimas, bet ir įvairūs mokymai, kuriuose su visada komanda keliame savo kompetencijas“, – kalbėjo L. Barauskienė.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
A. Zuokas pardavė vyninių verslą6
Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas savo vyno parduotuves, pavadintas „Zenoteca“ vardu, pardavė „Vynoteką“ valdančiai bendrovei, skelbia „Delfi“. ...
-
Teismas atmetė „Ryanair“ ir „Wizz Air“ skundus dėl naujų Vilniaus oro uosto rinkliavų1
Teismas atmetė Airijos ir Vengrijos oro bendrovių „Ryanair“ ir „Wizz Air“ skundus dėl 2023 metais padidintų rinkliavų Vilniaus oro uoste, pranešė Lietuvos oro uostai (LTOU). ...
-
Kaip per Velykas dirbs prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“
Prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ praneša, kad šeštadienį prieš Velykas, kovo 30 d., dirbs pirkėjams įprastu grafiku, o štai šventinį Velykų sekmadienį nedirbs visai. ...
-
Senos, avarinės būklės patalpos Garliavoje atgijo prekybai ir bendruomenės poreikiams1
„Iš lauko – ant stalo“ tokiu šūkiu antrus metus Garliavos miestelio bendruomenę pasitinka „Ūkio sakmės“ turgelis, kuriame ne tik gausus vietinių ūkininkų ir gamintojų produkcijos asortimentas, bet ir edukacin...
-
Apeliacinis teismas pripažino – likviduojamos „Arvi fertis“ bankrotą T. Dudėnas inicijavo tyčia1
Lietuvos apeliacinis teismas patvirtino, kad likviduojamos bendrovės „Arvi fertis“ bankrotas buvo tyčinis, ir paliko galioti metų pradžioje apygardos teismo priimtą nutartį. Pagal ją buvusiam įmonės vadovui Tomui Dudėnui taip pat metams a...
-
„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius2
Po masinių renginių stadionuose bei arenose susikaupia daugybė aplinką teršiančių vienkartinių indų, todėl „Žalgirio“ arenos atstovai pristato alternatyvą – daugkartinio naudojimo puodelius. Prognozuojama, kad įgyvendinus i...
-
Stalo dekoras – ne tik akims, bet ir sielai. Velykų belaukiant...1
Šiandieninės stalo serviravimo tendencijos – tai senovės kilmingųjų palikimas derinamas su naujausiomis dekoravimo madomis. ...
-
Velykinis stalas gali būti ne tik gausus, bet ir stilingas – naujausios dekoro tendencijos
Nors kalendorinis pavasaris jau čia, visi žino – spalvingiausią ir gražiausią metų sezoną pradeda Velykos. Juk būtent ši šventė asocijuojasi su ryškiomis spalvomis, ką tik pražydusiomis gėlėmis ir kitais pavasario akcent...
-
A. Armonaitė lankosi programinės įrangos kūrimo įmonėje: Lietuva gali turėti naują vienaragį10
Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį lankosi Vilniaus programinės įrangos saulės elektrinėms kūrimo įmonėje „PVcase“. Anot jos, „PVcase“ galėtų tapti trečiuoju Lietuvos „vienaragiu...
-
VPT vadovas: išvada dėl Nacionalinio stadiono koncesijos sutarties – netrukus7
Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) netrukus baigs rašyti išvadą dėl būsimo Nacionalinio stadiono komplekso koncesijos sutarties, žada įstaigos vadovas. Pasak Dariaus Vedricko, išvada bus paviešina šią arba kitą sa...