Kokiais šviestuvais papuošti biuro patalpas?

  • Teksto dydis:

Apšvietimo sistemų pasirinkimą namuose ir biuro patalpose lydi visiškai skirtingos taisyklės. Namų erdvėms labiausiai tinka išraiškingo dizaino, ne itin intensyvų šviesos srautą transliuojančios apšvietimo priemonės. O biuro patalpoms tikrai reikia kokybišką, pakankamai intensyvią šviesos sklaidą užtikrinančių šviestuvų.

Visgi, norint turėti ne tik šviesias ir funkcionalias biuro erdves, bet ir reprezentatyvias biuro patalpas, reikėtų atsižvelgti į šviestuvų estetines savybes ir jokiu būdu nesirinkti pačio pigiausio varianto. Taigi, kokio tipo šviestuvai idealiai tinka biuro patalpoms? Ir kaip išsirinkti funkcionalius, laikui nepavaldaus dizaino šviestuvus?

Kryptiniai šviestuvai – universalus sprendimas visoms biuro patalpoms

Tiek visai mažoms, tiek itin erdvioms biuro patalpoms labiausiai tinka lubiniai šviestuvai su krypties reguliavimo funkcija. Tokio tipo šviestuvai dažniausiai pasižymi pakankamai skoningo, tačiau pernelyg į akis nekrentančio dizaino savybes. Todėl kokybiški kryptiniai šviestuvai tikrai daug metų ištikimai atlieka savo funkciją ir niekada neišeina iš mados. Tokio tipo šviestuvai – ideali išeitis uždaroms biuro patalpoms, kuriose beveik nėra langų, natūralaus saulės šviesos srauto.

Taip pat tokie šviestuvai itin tinka didelėms biuro erdvėms, kuriose nuolat keičiasi darbo stalų ar kitų baldų stovėjimo vieta. Net ir kardinaliai pakeitus darbo stalo stovėjimo vietą, kryptiniai šviestuvai vis tiek puikiai atlieka savo paskirtį, nes iš jų sklindančią šviesą visada galima pakreipti patogia linkme.

Dimeriuojamas šviestuvas – tikra vertybė biuro patalpoms

Dimeriuojami šviestuvai – apšvietimo priemonė, kuri suteikia gausias šviesos spalvos, šviesos intensyvumo ir kitų šviesos savybių reguliavimo galimybes. Nors dimeriuojami šviestuvai dažniausiai yra šiek tiek brangesni nei šios funkcijos neturinčios apšvietimo priemonės, tačiau tokio tipo šviestuvai neabejotinai užtikrina maksimalų komfortą bet kokiose biuro patalpose. Biuro patalpose dirbantys žmonės didžiąją dienos dalį dažniausiai praleidžia dirbdami su kompiuteriu, o tokio darbo pobūdis tikrai nepasitarnauja nepriekaištingos akių būklės labui.

Naudojant dimeriuojamus šviestuvus kiekvienas darbuotojas pagal poreikį ar darbo pobūdį gali patogiai reguliuoti šviesos spalvą bei intensyvumą. Pietų pertraukos metu jis gali sukurti blankesnės šviesos efektą, kuris leidžia tinkamai pailsinti akis, pailsėti. Žiemos metu, kai pakankamai anksti temsta, darbuotojas gali nesudėtingai sustiprinti šviesos intensyvumą ir tokiu būdu sukurti sau palankesnę darbo aplinką.

Staliniai šviestuvai – privalomas darbo stalo akcentas

Net jeigu biuro patalpose yra integruotos pačios kokybiškiausios, pakankamai intensyvų šviesos srautą transliuojančios apšvietimo sistemos, staliniai šviestuvai bet kuriuo atveju yra būtinybė. Jeigu biuro patalpose dirba daug darbuotojų, vienos apšvietimo sistemos visam biurui tikrai neužtenka. Staliniai šviestuvai su LED apšvietimu – modernus, ilgaamžis ir labai funkcionalus šviestuvo tipas, kuris puikiai tinka tiek namų, tiek biuro erdvėms. Šiuolaikiški staliniai šviestuvai su LED apšvietimu ne tik suteikia nepriekaištingą šviesos sklaidą, bet ir pasižymi itin santūraus, subtilaus dizaino savybe. Tokie šviestuvai dažniausiai yra itin tvaraus ir ilgaamžio aliuminio korpuso ir pakankamai universalių spalvų. Todėl tokio tipo šviestuvai biuro patalpoms yra ilgalaikė investicija, kuria biuro darbuotojai galės džiaugtis metų metus.

Biuro patalpos – bet kurio verslo vizitinė kortelė. Biuro patalpose ne tik kasdien verslo labui dirba darbuotojai, bet ir atvyksta garbūs svečiai, potencialūs klientai. Nors biuro apšvietimo sistemos iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kaip antraeilė, ne itin reikšminga detalė, tačiau tinkamai parinkti biuro šviestuvai tikrai padeda sukurti darbui patogią ir reprezentatyvią aplinką.

Nusprendus biuro patalpas patobulinti naujomis apšvietimo sistemomis, tikrai reikėtų gerai išnagrinėti tiek šviestuvų estetines savybes, tiek techninius parametrus. Tinkamai atlikus namų darbus tikrai pavyks rasti aukso viduriuką ir išsirinkti ne tik gražius, bet ir funkcionalius biuro šviestuvus. Kreipkitės į „Lustrės“ šviestuvų specialistus, kurie padės jums tinkamai apšviesti savo namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių