„Lidl Lietuva“ švenčia šeštąjį gimtadienį: istorijomis dalijasi ilgamečiai darbuotojai

  • Teksto dydis:

„Lidl Lietuva“ šiemet švenčia jau šeštąjį įmonės gimtadienį. 2016 m. pradėjęs veiklą Lietuvoje, „Lidl“ ne tik pakėlė sektoriaus darbuotojų atlygio kartelę, bet ir darbuotojus supažindino su vakarietiškomis vertybėmis pagrįsta darbo kultūra. Įmonės valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė pasakoja, kad šiuos darbo „Lidl“ aspektus ypač vertina įmonės darbuotojai.

„Prieš šešerius metus Lietuvos mažmeninės prekybos maisto produktais rinkoje veiklą pradėjęs tarptautinis prekybos tinklas tapo visam sektoriui svarbių pokyčių pradininkais. Mūsų įmonės veiklos Lietuvoje startas lėmė vakarietiškos kultūros atnešimą į darbo rinką, reikšmingai pakeitė šio sektoriaus darbdavio įvaizdį bei padidino atlyginimų konkurencingumą“, – sako S. Savickienė.

Darbuotojus skatina kilti karjeros laiptais

Prie „Lidl“ kolektyvo dar 2017 m. prisijungusi vilnietė Jevgenija Bareikienė pasakoja, kad darbui prekybos tinklo parduotuvėje ją labiausiai paskatino čia jau anksčiau dirbusios jos vyro sesers pasakojimai. Nusprendusi įsidarbinti „Lidl“ parduotuvėje, įsitikino kolektyvo bendruomeniškumu ir pagarbiu vadovų požiūriu į darbuotojus.

„Mano darbo „Lidl“ pradžia buvo nesudėtinga ir sklandi. Siekiau asmeninių ir komandinių rezultatų, todėl po vos kelių mėnesių buvau paaukštinta pareigose ir tapau parduotuvės vadovo asistente. Karjeros laiptais kilau ir toliau – nepraėjus nė metams po įsidarbinimo tapau parduotuvės vadovo pavaduotoja, o 2020 m. pabaigoje pradėjau eiti parduotuvės vadovės pareigas“, – sako J. Bareikienė.

Komandos narių profesinį augimą S. Savickienė įvardija kaip pagrindinį įmonės siekį ir lyderystės sektoriuje bruožą.

„Siekiame kurti ir puoselėti nuolatinį tobulėjimą skatinančias darbo sąlygas, pavyzdžiui, darbuotojams pristatėme mentorystės bei virtualių mokymų programas. Kaip papildomą motyvacinę priemonę parduotuvių vadovams įteikiame tarnybinius BMW markės automobilius“, – teigia S. Savickienė.

Išgirsta ir vertina kiekvieną žmogų

Kitas „Lidl“ darbuotojas – Žymantas Jašinas – įmonės logistikos centre Kaune dirba jau trejus metus. Dirbti „Lidl“ jis pradėjo dar studijų metu. Sėkmingai derinant studijas ir darbą, pašnekovas pakilo iki prekių grupės vadovo asistento, vėliau ir iki atvėsintų ir šaldytų prekių grupės vadovo pareigų.

„Nors atrodytų, kad kiekvieną dieną vykdome tuos pačius procesus, visos dienos yra skirtingos, kasdien atsiranda vis nauji iššūkiai. Atvykęs į darbą peržiūriu mano grupės produktų surinkimo kiekius, kiekvieną rytą trumpam susirenkame ir aptariame dienos darbus ir atsakomybes. Su komanda stengiamės, kad darbai vyktų sklandžiai, o įmonė augtų“, – pasakoja Ž. Jašinas.

Pašnekovas pabrėžia, kad teigiamą emocinį klimatą įmonė „Lidl Lietuva“ kuria visada atsižvelgdama į darbuotojų nuomonę, investuodama į komandos narių emocinės sveikatos palaikymą, jiems siūlydama papildomą sveikatos draudimą. Iš kitų darbdavių, pasak Ž. Jašino, „Lidl“ išsiskiria ir nuoširdžiu darbuotojų indėlio vertinimu.

Pirmauja tarp didžiųjų prekybos tinklų

Darbuotojų motyvaciją didina ir vienas konkurencingiausių atlyginimų mažmeninės prekybos maisto produktais sektoriuje. „Rekvizitai.lt“ duomenimis, vidutinis pirmojo šių metų ketvirčio užmokesčio vidurkis prieš mokesčius „Lidl Lietuva“ siekė 1928,30 euro bei buvo didžiausias tarp didžiųjų prekybos tinklų.

Nuo šių metų sausio 1 d. visų „Lidl“ darbuotojų darbo užmokestis padidėjo 5–15 proc., todėl iš viso bendrovė algų biudžeto didinimui iki 2022 finansinių metų pabaigos papildomai skirs dar 9 mln. eurų.

„Lidl Lietuva“ jau ketvirtus metus iš eilės įvertinamas prestižiniais „Top Employer 2022 Lietuva“ ir „Top Employer 2022 Europe“ sertifikatais. Karjeros portalo „CVbankas.lt“ sudarytame patraukliausių šalies darbdavių reitinge „Lidl Lietuva“ šiemet antrą kartą pelnė „Metų darbdavio“ titulą.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,7 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 63 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvė 24-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose bei Rokiškyje.


Šiame straipsnyje: LidlLidl Lietuvagimtadienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Blusa

Blusa portretas
Labai jau cia nesigirkit savo atlyginimu tuoj gausit minimuma uz TOKIa sales prieziura ir prekiu isdeliojima bei sviezuma .Siandien po 9h ryto nuejau i parduotuve Siaures pr. tai didesnes betvarkes senei nemaciau - pirkeju nemazai ,o kasininke tik viena ir seip prekes neisdeliotos .Pradzia buvo gera ,o dabar kaip ir visur !

neinu ir neisiu

neinu ir neisiu portretas
Už GP jums nebus atleista, susimovėte.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai nesąmonė kad čia skaitomasi su darbuotojais.Padirbes 3 mėn.metamas lauk ir net atlyginimo nesumoka,o dar apkaltina.Ypač Kaune tokia situacija buvo ir tai galiu 100%pasakyti.Jie naudojasi ypač jaunimu ir nepatyrusiais.Sukčiai ir tiek.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių